15:20
1401-12-20
کد خبر: 58968
بزرگترین بازنده این توافق رژیم صهیونیستی است، نتانیاهو ضربه سختی دریافت کرد و علائم آن در سخنان مقامات امنیتی این رژیم جعلی قابل دریافت است.
به گزارش آناج، توافق ایران با عربستان از زاویه دید جدید دارای چند نکته قابلتأمل است:
۱- احیای روابط همسایگی بدون دخالت امریکا نشان داد که توافق همه چراغها برای خروج تروریستها سنتکام از منطقه را روشن کرده است.
۲- واقعیت آن است که بایدن نیز به چنین توافقی در آینده نیاز دارد. دموکراتها برای پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آینده باید برای عربستان ثبات و امنیت بیاورد تا آل سعود را از غلتیدن در دامن جمهوریخواهان و لابی یهود بر حذر دارد.
۳-ابتکار جدید برای رسیدن به توافق با گذر از توافق دوجانبه به چندجانبه نشان داد که میتوان روابط همسایگی و مسلمانی با برخی کشورها چون مصر و اردن را نیز دوباره احیا کرد.
۴-امضای توافقنامه میان ایران و عربستان زاویه دید جدید چین به مسئله غرب آسیا را نشان داد، پکن برای عبور از مرحله فعلی نیاز به ثبات و امنیت در منطقه دارد. هم در سفرشی به عربستان و هم در سفر هیئت چینی به ایران و هم در سفر رئیسجمهور به پکن، طرف چینی روی ایجاد یک سازوکار امنیتی برای جریان انرژی قابلعبور از هرمز تأکید کرد و این تأکید نمیتوانست از یک سازوکار سهجانبه شروع نشود.
۵-ایران باید پرچمدار مبارزه با رژیم صهیونیستی باشد. این باعث نزدیکی ملتها به ایران خواهد شده و توافق صلح آبراهام را به تاریخ الصاق خواهد کرد.
۶- توافقنامه با عربستان نگاه جمهوری اسلامی ایران در مرحله عبور از پیچ تاریخی را بهخوبی نشان میدهد، درحالیکه غرب سعی دارد عربستان را بهصورت گلخانهای حفظ کرده و در درون مرزهایش کنترل کند؛ ایران «هاب مقاومت» را طراحی، برنامهریزی و اجرایی خواهد کرد.
۷-بزرگترین بازنده این توافق رژیم صهیونیستی است. نتانیاهو ضربه سختی دریافت کرد و علائم آن در سخنان مقامات امنیتی این رژیم جعلی قابل دریافت است. از سویی جریان برانداز ضدانقلاب که پس از اغتشاشات که دلباخته به کمکهای خارجی بود با این توافق میان ایران و عربستان در افق محو شده است، تصویر جدید از تحرکات گروهکهای تروریستی چون جیشالظلم و نیز تعین تکلیف شبکه اینترنشنال به زودی منتشر خواهد شد.
تولد یک نظم امنیتی جدید در منطقه با اتکا به قواعد همسایگی پیامهای روشنی در خود دارد، در گزارش سالانه جامعه اطلاعاتی آمریکا درباره ایران روی بههمریختگی امنیتی، اجتماعی و سیاسی میان ایران با همسایگان در حوزه عربی حساب ویژه بازشده و آن را دریچهای برای نرمال کردن رفتار تهران ارزیابی کرده بودند. این توافقنامه جدید بهطور قطعی باعث آچمز شدن محاسبات ضد ایرانی شده و جریان محاسباتی غرب را برهم خواهد زد.
برخی از کارشناسان سیاسی اعتقاددارند که توافق عربستان و ایران درزمانی انجامشده است که تحرکات برای بازگشت امریکا به میز مذاکرات هستهای و احیای برجام افزایشیافته است. با توجه به اینکه امریکا مدعی است در توافق احتمالی با ایران باید منافع متحدان عربی این کشور هم تأمین شود، لذا توافق با عربستان میتواند گره کور برجام را تا حدی باز کند. البته توافق مهم ایران و عربستان در پکن برای احیای روابط تقویت؛ چندجانبه گرایی و تسریع حرکت به سمت نظام چندقطبی ممکن است نیاز منطقه به ابزارهایی چون برجام را نیز برطرف کند؛ در حال حاضر برنده این توافق رویکردهای سازنده دیپلماتیک و بازنده آن هر نوع اقدام ضد ایرانی است، این بازی درخشان همچنان ادامه دارد.
انتهای پیام/
سلامبهنظرمیرسدایرانانصاراللهراهم
توصیهخواهدکردباجناحطرفدارعربستان
دریمنمصالحهکند
اینکه یک کشور بودایی طرف دار ایین شینتو دو کشور اسلامی را صلح داده است مایه خجالت طرفین دعوی باید باشد. طبق دستور خداوند در قران در زمان اختلاف بین مسلمین حکم باید مسلم باشد. نه مشرک. که البته چین هم فطعا منافع خودش را دنبال می کند و بس و و دیگر اینکه الصلح خیر
ای کاش همه کشورهای اسلامی مخصوصا کشورهای مهم و بزرگ اسلامی با هم روابط حسنه ای داشته باشند تا پوزه صهیونیست و آمریکا باهم به خاک مالیده شود…ان شاالله….پاکستان – ایران تورکیه – آذربایجان – عراق – کویت و عربستان و حتی اوزبکستان و تورکمنستان و قزاقستان و اندونزی و مالزی و غیره باهم یک ابرقدرت بزرگ هستند.