18:05
1401-10-13
کد خبر: 53262
گفتوگوی مفصل آناج با مدیرکل ورزش و جوانان استان (بخش دوم)؛
دومین بخش مصاحبه آناج با مدیرکل ورزش و جوانان آذربایجانشرقی به مسائل مختلف ورزش استان اختصاص دارد.
گروه ورزشی آناج: روز گذشته بخش اول گفتوگوی تفصیلی آناج با «حبیب ستودهنژاد» مدیرکل ورزش و جوانان استان آذربایجانشرقی با محوریت ارائه گزارش عملکرد منتشر شد. اکنون، آنچه در ادامه میآید بخش دوم و پایانی این مصاحبه است و این مقام مسئول به سوالات خبرنگاران ما در خصوص مسائل مختلف ورزش استان پاسخ داده است:
آناج: در رابطه با بحث VAR صحبت کنید و اینکه آیا استادیوم یادگار امام ره تبریز درحال حاضر میتواند در لیگبرتر میزبانی کند یا خیر؟
بحث VAR برعهده باشگاههاست. حتی گیتها هم برعهده باشگاه است که بالاخره یا آنها یا ما باید مشکلاتش را رفع کنیم ولی VAR کامل برعهده باشگاههاست. استادیوم یادگار برای برگزاری مسابقه آماده است. اتاق داورانی که در طبقه بالاست فعلا نواقصی دارد ولی ما برای این منظور در طبقه پایین اتاقی تدارک دیدهایم. بحث ایجاد میکسدزون که به ما ایراد گرفتند، کار سختی نبوده و زیرساختی نیست و میتوان حل کرد. ناظر فدراسیون آمد و میزبانی یادگار امام را تایید کرد ولی بحث آلودگی هوا باعث شد نتوانیم تماشاگران را داشته باشیم.
آناج: همزمان با بازسازی ورزشگاه یادگار امام ره تبریز کار مرمت ورزشگاه پیر باغشمال یا تختی تبریز هم استارت خورد، این پروژه در چه مرحلهای قرار دارد؟
در استادیوم باغشمال بازسازی خاصی نداشتهایم چراکه هزینه بسیار زیادی میطلبد و در حد معمولی تعمیرات و تمیزکاری داشتهایم. سکوهای این استادیوم حکم تخریب دارد و باید برداشته شود و احساس من این است فعلا نتوانیم کار خاصی برای این ورزشگاه انجام دهیم مگر اینکه در سفر آینده رئیس جمهور اعتبار بگیریم.
آناج: یکی از انتقادات از عملکرد مدیرکل ورزش و جوانان استان در مورد انتخابات هیات فوتبال بود، اینکه شما میتوانستند سرپرست تعیین کنید و این اتفاق میتوانست هیات فوتبال را از چرخه تکرار خارج کند، در این مورد صحبت میکنید؟
در بحث هیات فوتبال انتقاد از ما این بود که میتوانستیم سرپرست تعیین کنیم. ادامه جریان خوزستان را میدانید؟ آقای طالقانی دوباره رئیس شد درحالی که گفته میشد سرپرست تعیین شده تا رئیس عوض شود. مدیرکل اداره ورزش و جوانان خوزستان دوست من است و با وی در ارتباط بودم ولی کار غیرقانونی انجام داد و در ادامه هم آقای طالقانی رای گرفت و باز هم رئیس هیات باقی ماند. آئیننامه هیات فوتبال با تمامی هیاتها متفاوت است و نمیتوان کاری کرد.
من اختیاری نداشتم که سرپرست تعیین کنم مگر اینکه خدای ناکرده رئیس هیات فوت کند یا استعفا دهد. درنتیجه انتخاباتی که از زمانش هم خیلی گذشته بود، برگزار کردیم که بهنظرم دکتر نجفزاده هم رای خوبی آورد. واقعیت این است که آییننامه هیات فوتبال مشکل دارد و باید اصلاح شده و برای تایید به فیفا فرستاده شود. این مورد در جلسه روسای فدراسیون و مدیران کل هم مطرح شده و همه اعتراض کردهاند. آقای تاج چگونه رفت و چگونه بازگشت؟ اگر هر رییس فدراسیون دیگری بود اصلا تایید صلاحیت نمیشد ولی قضیه فوتبال و آییننامهاش متفاوت است.
آناج: اینطور که شنیده میشود رئیس هیات فوتبال استان مدتهاست که به علت بیماری در مسئولیت خود حضور ندارد؛ موضوعی که از سوی دبیر این هیات تایید شده است و طبق اساسنامه هیات فوتبال استانها، در صورتی که رئیس هیات قادر به اداره امور نباشد، نائب رئیس هیات با حکم رئیس فدراسیون فوتبال مسئولیت هیات را به مدت حداکثر ۶ ماه برعهده میگیرد تا مقدمات برگزاری مجدد انتخابات را فراهم کند؛ آیا بیماری ایشان آن قدر جدی هست که کار به انتخابات مجدد بکشید و اصلا ایشان در هیات حاضر میشوند یا خیر؟
آقای ششگلانی مریض هستند ولی اینکه به هیات سر میزنند یا خیر را نمیدانم. الان کارهای هیات را نائب رئیس و دبیر انجام میدهند. من در اولین فرصت به دیدار آقای ششگلانی خواهم رفت و ایشان را که دیدم باید ببینم نظر خودشان چیست ولی درکل امیدوارم ایشان سلامتی خود را سریعاً به دست آورند.
آناج: درباره ورود برخی از اعضای شورای شهر تبریز به انتخابات هیاتهای ورزشی که این هیاتها را به حیاط خلوت شورانشینان تبدیل کرده است، چه نظری دارید؟
هیاتها حیاط خلوت شوراها شده مثلا چه کسی؟ روسای هیاتها باید از جیب خود هم خرج کنند و نمیشود که بیایند و بگویند که شما پول بده! هیاتها به سه قسم تقسیم میشوند؛ اولی آنهایی که تماشاگر دارند و تخصص و تعهد مهم است مثل فوتبال، والیبال، بسکتبال و تکواندو. برخی هیاتها درجه دو هستند و اهمیت کمتری دارند و درجه سوم هم هیاتهایی که نوپا هستند و اولویتبندی وجود دارد. مثلا در کونگفو، آقای بجانی اسپانسر پیدا کرده و کار را پیش میبرد و اینکه هیاتها حیاط خلوت شورا شده را قبول ندارم.
خدا شاهد است که آقای شهردار در بحث ورزش به ما خیلی کمک کرده فیالمثال لایحهای تنظیم کردند و به تور دوچرخهسواری ۲ میلیارد تومان کمک کردند یعنی یک سوم هزینه تور. تا بدینجا هیچ خواستهای در زمینه هیاتها از طرف شورا و شهرداری از من نشده است. راجع به آقای دبیری هم من از ایشان خواستم وارد کشتی شوند. کشتی ما اختلافات شدیدی داشت و پس از صحبتهای فراوان به این نکته رسیدیم که ایشان از تنیس جدا شده و به کشتی بیاید. کشتی رشته آقای دبیری میباشد و ایشان در این وادی بوده است. با حضور دکتر دبیری اختلافات کم شده و مدیدیت ایشان به نحوی است که حاشیهها را کم کرده است. با رییس فدراسیون تنیس هم صحبت کردهام که به زودی برای هیات تنیس نفر معرفی شود.
آناج: داستان ماشینسازی به کجا انجامید؟
من از زمانی که آمدهام بحث ماشینسازی و توفارقان را پیگیر هستم. وضعیت این دو باشگاه مرا ناراحت میکند. آقای قربانی آمدند و خواستند به ایشان پروانه ماده ۵ دهیم. من قرارداد مابین آنها را نشان داده و گفتم این بدهیها برعهده شماست و دلیل بسته بودن پنجره شما همین بندهاست. تسویه کنید و پنجره را باز کنید و من پروانه را به نام شما بزنم ولی تا به امروز نتوانسته این کار را انجام دهد. بدهی خارجی این تیم به غیر از موارد داخلی، ۱۸ میلیارد تومان است. به آقای استاندار پیشنهاد دادم که این تیم یا زیرمجموعه مس قرار گیرد یا کارخانه ماشینسازی که مس بدهیهای این تیم را نپذیرفت و صحبت کردهام که این تیم را به کارخانه برگردانیم ولی نباید دیر کنیم چون با این منوال فقط سقوط رو به روی تیم است.
آناج: باشگاه مس سونگون ورزقان از سال گذشته دامنه فعالیت خود در ورزش را با تیمداری در رشتههای مختلف گسترش داده که به نظر میآید میتوانست از برخی رشتههای برتر و المپیکی مثل دوچرخهسواری و تیراندازی با کمان حمایت کند اما چنین نشده است؛ با توجه به اینکه اداره کل ورزش و جوانان استان در انتخاب این رشتههای ورزشی نقش داشته است، سوال این است که این انتخابها با چه متر و معیاری بوده است؟
آن زمان نظر کارشناسی گرفتند و مس را ملزم به تیمداری در برخی رشتهها کردند. الان دوچرخهسواری رشته هزینهبری شده است. برای تور که داوری از مالزی آوردیم، فقط ۱۲۰ میلیون تومان هزینه بلیط هواپیما دادیم. به عنوان مثال، اگر امروز ۸ دوچرخهسوار بخواهند به یک تور برون مرزی در مالزی بروند، فقط هزینه بلیط هواپیمای آنها یک میلیارد تومان میشود. در آسیا اصلا توری برگزار نمیشود و فقط تور ایران – آذربایجان را داریم. یکی از دلایل کرونا بود و دیگری هزینهها که صرف نمیکند. دانشگاه آزاد تیم را تشکیل داده و بسیار پیگیر هستیم که مس سونگون در بخش کوهستان تیمداری کند چراکه هم هزینه کمتری دارد و هم ورزشکاران خوبی در این بخش داریم. صحبتهایی شده و امسال اولویتبندی کردیم و مثلا والیبال را پیشنهاد دادیم که طرفداران بیشتری دارد. امیدوارم صنایع مس آذربایجان تشکیل شود و در این صورت بهشکل مستقل میتوانند تصمیم بگیرند ولی در کل اگر مس سونگون حضور نداشت در حوزه ورزش قهرمانی، استان ما مشکل داشت.
آناج: در خصوص واگذاری اماکن ورزشی و سالنهایی که تحت تملک اداره ورزش و جوانان قرار دارد، چه تصمیماتی اتخاذ شده است؟
در رابطه با واگذاری اماکن ورزشی طبق قانون ماده ۸۸ عمل میکنیم. اماکن مازاد زیر صد میلیون تومان را با نظر کارشناسی خودمان میتوانیم به هیاتها یا اشخاص واگذار کنیم ولی برای اماکن بالای صد میلیون تومان باید مزایده صورت گیرد. اکثر هیاتها سالن تخصصی در اختیار دارند.
آناج: مسابقات المپیاد دانشجویی در تبریز برگزار شد. آیا این میزبانی برای تبریز فایدهای داشت؟
بزرگترین حسن میزبانی المپیاد دانشگاهی این بود که امکانات دانشگاه به روزرسانی شد. از دیگر فواید این میزبانی هم حضور ۵ هزار نفر میهمان در تبریز بود که باعث شد چرخ اقتصاد شهر بچرخد. در اختتامیه این مسابقات معاون وزیر را همراه خود کردم. از بابت نتیجه هم، آذربایجانشرقی شاید مطلوب نبود ولی درکل خوب بود. موضوعی که من را در ورزش همگانی آزرده میکند این است که الان بعد از کرونا، ۶۴ درصد در خانمها کمتحرکی ایجاد شده که این آمار سطح کشور میباشد و بسیار خطرناک است. باید مردم را از خانه برای ورزش بیرون بکشیم و برای مثال روز جمعه پیادهروی تدارک دیده بودیم.
آناج: به عنوان سوال پایانی، شما به عنوان مدیری از جنس ورزش که از بدنه اداره کل ورزش و جوانان استان برای مدیریت این اداره انتخاب شدید و از طرف دیگر، پس از چند دوره یک مدیر بومی سکان هدایت این اداره را به دست گرفته است که از حضورتان استقبال زیادی شد، فکر نمیکنید این موارد بار مسئولیت شما را سنگین میکند و اینکه چه انتظاری از رسانهها دارید؟
من از رسانهها اصلا گلهمند نیستم و انتظارات مرا برآورده کردهاند. رسانه زبان مردم است و باید حق را بگوید نه اینکه تعریف کند. موضوعی که وجود دارد اینکه ما کاری در استان انجام میدهیم ولی نمیتوانیم نشان دهیم. مثلا اگر این مسابقات المپیاد دانشگاهی در تهران برگزار میشد بازتاب بسیار گستردهای داشت و من نمیدانم چرا ما باوجود اینکه کارهای بزرگی انجام میدهیم در بازتاب آن، آنچنان که باید موفق نیستیم و رسانه باید در این زمینه به ما کمک کند. همدلی بهتر از همزبانی است و باید کمک کنیم تا ورزش استان متحول شده و به جایگاه واقعیاش برسد.
در روز معارفهام، مردم محبت داشتند و تشریف آورده بودند. من در این جلسه گفتم که کارم سخت بود و حالا سختتر شد. من از جای دیگری نیامده بودم که ندانم در اداره کل و ورزش ما چه خبر است و کامل واقف بودم. کارم در این شهر سخت است چراکه با مردم این شهر زندگی کرده و میکنم. ما در یادگار امام در باختها گریه کردهایم و هنگام بردها خندیدهایم. من هرچه دارم از مردم است ولی انتظارم این است که اگر میتوانند یک قدم برای ورزش استان بردارند. ورزش برای ستوده نیست و برای همه است. من دو آرزو در ورزش دارم که یکی از آنها کسب مدال طلا توسط ورزشکاران استان در المپیک است و دیگری قهرمانی تراکتور در لیگبرتر، چراکه حسرت آن در دل ما مانده است. ۴۵ روز در ورزشگاه یادگار امام حتی خوابیدم تا مسابقات لیگقهرمانان در تبریز برگزار شود. ۴۰ ایراد از ما گرفتند و گفتند اگر برطرف نشود باید در تهران بازی کنید ولی با دوستان در ورزشگاه خوابیدیم تا نواقص را رفع کنیم چراکه مسابقات باید در تبریز برگزار میشد. دوست دارم در همین استادیوم روزی قهرمان آسیا شویم.
انتهای پیام/
yashsun STOODEH