13:58
1401-10-11
کد خبر: 53028
مدیر کل اداره تبلیغات اسلامی آذربایجانشرقی خبرداد؛
۲۴۰۰ تا هیئت فعال در شهر تبریز داریم و طول سال فعالیت دارد ۲۰۰۰ هزار هم دسته شاه حسین گو داریم که در ایام محرم فعالیت دارند.
به گزارش آناج، حجت الاسلام سیدمحمود حسینی صبح روز یکشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه، با تشریح فعالیتهای این اداره کل تبلیغات اسلامی اظهار داشت: این اداره کل شاید بیشترین فعالیت مذهبی و فرهنگی را نسبت به دیگر مجموعهها و نهادها دارد و فعالیت این اداره تنها در مسائل فرهنگی و مذهبی خلاصه نمیشود.
وی با بیان اینکه غالب تصور مردم این است که اداره کل با یک تعداد روحانی فعالیت میکند و نهایتا با هیئتهای حسینی سروکار دارد ادامه داد: اداره کل تبلیغات اسلامی در کنار فعالیتهای اجتماعی و فرهنگی در مسائل اجتماعی هم ورود دارد و تلاش دارد توسط تشکلهایی که دارد برنامه های خود را پیاده سازی کند و حوزه فعالیت ما گسترده است و محدود به هیئتها نمیشود.
مدیر کل اداره تبلیغات اسلامی آذربایجانشرقی افزود: شبکه امامت مدتی است در سطح کشور شکل گرفته و تعدادی روحانی در سراسر استان و مناطق مختلف در حال فعالیت تبلیغی هستند که قسمت مهمی از این شبکه در روستاها فعالیت دارند.
حجت الاسلام حسینی ادامه داد : در شهر ها به عنوان امام محله در مساجد و محلات محوری و در روستاها به عنوان امام روستا فعالیت دارند و فعالیتی که دارند که اعم از مشکلات و مسائلی که در آن منطقه است و نیازمندی هایی که افراد آن منطقه دارند از مسائل معیشتی گرفته تا فرهنگی که نسبت به نیاز ورود میکنند.
وی با بیان اینکه ایده طرح و شبکه امامت با کلام سردار شهید حاج قاسم شکل گرفته است اضافه کرد: سردار بزرگوار فرمودند امام جماعت فقط امام یک مسجد در محله نیست در محله ای که مسجد در آن وجود دارد باید امام جماعت به مسائل محله و آن منطقه رسیدگی کند روحانی آن منطقه یا مسجد باید طبیب دوار بطبه باشد و به تمام نیازمندی های منطقه و آن محله رسیدگی کند.
حجت الاسلام حسینی با اشاره به تلاش و فعالیت شبکه امامت در حل مشکلات معیشتی و فرهنگی گفت: به عنوان مثال اگر بخواهم یک نمونه از فعالیت این طرح بگویم در یکی از محلات شهر تبریز در منطقه خانه سازی در دوسال گذشته بیش از 17 میلیارد تراکنش مالی در بحث مسائل خیریه از جمله تامین تجیزیه، بستههای کمک معیشتی و… داشتند.
وی با اشاره به فعالیت اجتماعی اداره کل تبلیغات اسلامی افزود: در کنار این طرح ما پایگاه های اجتماعی داریم که صرفا این پایگاه ها در حاشیه شهر حضور دارند عمدتا در مسائل اجتماعی و ۱۷ پایگاه فعال در شهر تبریز داریم که تقاضا دادیم تعداد این پایگاه هارا افزایش یابد
مدیر کل اداره تبلیغات اسلامی آذربایجانشرقی با بیان اینکه متولی اصلی اعزام مبلغ سازمان تبلیغات اسلامی است افزود: در اعیاد و مناسبتهای مختلف طرح اعزام مبلغ و روحانی را داریم که کاملا به صورت مردمی اداره میشود و فقط ساماندهی و اعزام مبلغ با اداره کل تبلیغات اسلامی است که در ماه محرم حدود ۵۰۰۰ نفر اعزام در سطح استان داشتیم که با توجه به هر مناسبت تعداد اعزامها متفاوت است و شایان ذکر است که در کل استان حدود ۶۰۰۰ نفر روحانی معمم داریم که فعالیت تبلیغی میکنند.
وی ادامه داد : در کنار این فعالیتها مسئله روحانی مورد نیاز مدارس و ادارجات مختلف هم جزو وظایف این اداره محسوب میشود که اخیرا در طرح مشترک حوزه علمیه و آموزش و پرورش که با عنوان طرح امین برگزار شد 800 نفر مبلغ وارد مدارس شدند و در خصوص مسائل تربیتی با دانشآموزان سروکار دارند.
حجت الاسلام حسینی با اشاره به این که در بحث فرقه ها باید اعتراف کنیم که غلفت داشته ایم، گفت: در استان ما تعداد فرقه ها به مراتب از سایر استانها زیاد است، در عرفان حلقه بعد از تهران در تبریز و استان ما بیشترین فعالیت را دارند؛ در کنار این مسیحیت تبشیری ها در استان ما فعالیت دارند.
وی از تاسیس “کلینیک معنوی” در خیابان دو کمال خبر داد و تصریح کرد: برخوردی که در بحث فرقه ها میشد برخورد امنیتیی بود و رویکرد هدایتی و اصلاحی نبود، این کلینیک تاسیس شده تا به شبهات پاسخ دهد و مشکلات حل بشود. فردی هست در باکو و ترکیه آموزش دیده است که ورود بکند و تبلیغ مسیحیت را انجام بدهد اول با فعالیت های کمک خیریه ای ورود میکردند و بعد هدف خود را انجام میدهند.کارگاه های آزموشی در خصوص فرقه ها داریم در تمام شهرستان ها مدرس و مبلغ ارسال میکنیم.
مدیر کل اداره تبلیغات اسلامی آذربایجانشرقی، افزود: تلاش ما بحث اقناع است که این افراد حقیقت را درک کنند و هدایت بشوند ما حدود ۶۰ نفر را شناسایی کردیم و با استادی مرتبط شدند و این افراد متوجه مسیر اشتبتاع خود شدند. در کلینیک ما هر دقیقه ای فرد مراجعه کند اساتید و کارشناسان حضور دارند ما تلاش داریم خانواده ها و اصلا هر فردی به راحتی مراجعه کند و مشکل خورد را بیان کند.
حسینی در بحث تشکلهای دینی و هیئات مذهبی در سطح بیان کرد: در استان ۶ هزار هیئت مذهبی و عزاداری ثبت شده است، که در این میان دو هزار و ۴۰۰ هیئت فعال در طول سال و دو هزار دسته صرفا شاه حسین گویان و دو هزار انجمن اسلامی در سراسر استان فعالیت دارند، این هیئات ظرفیت خوبی دارند و تلاش کردهایم که در قدم نخست این هیات سازماندهی شوند.
وی ادامه داد: اداره امور قرآنی با ۶۵۰ تشکل قرآنی در استان مشتمل بر ۸۴ موسسه قرآنی و ۵۷۰ خانه قرآن تحت اداره تبلیغات اسلامی در حال فعالیت هستند.
حسینی برگزاری دورههای تربیت معلم، دوره آموزش یار قرآنی ویژه نیروهای مسلح، برگزاری محافل و مجالس قرآنی در مناسبات مختلف، ساماندهی فعالین قرآنی و تشکیل هیئت اندیشه ورز قرآنی را از دیگر فعالیتهای قرآنی این مجموعه برشمرد.
وی با بیان اینکه هر سال بحث اعطای مدرک برای آزمون تخصصی حفظ در استان انجام میشود، گفت: اگر یک نفر حافظ کل قرآن همراه با معنی باشد مدرک لیسانس علوم قرآن را میتواند اخذ نماید، در کنار حفظ اگر شخصی معنای واژگان و مفاهیم را هم بشناسد فوق لیسانس و اگر ده سال سابقه تدریس و آشنایی کامل با تفسیر قرآن داشته باشد مدرک دکتری علوم قرآنی میگیرد و طبق قانون از مزایای این مدرک بهرهمند میشود
حسینی اذعان داشت: سال گذشته یک نفر در استان دکتری علوم قرآنی را اخذ کرده و چندین نفر نیز فوق لیسانس، و قریب به صد نفر لیسانس علوم قرآنی را از ان خود کردهاند.
وی عنوان کرد: قرارگاه عملیاتی دختران حاج قاسم در ۱۷ شهرستان آغاز به کار کرده که بر محور فعالیتهای علمی و اجتماعی شکل گرفته است.
مدیر کل اداره تبلیغات اسلامی با بیان اینکه طرح دختران حاج قاسم در سطح دبیرستانهای دخترانه استان توسعه مناسبی داشته است، بیان کرد: برگزاری اعتکاف علمی و طرح رفیقانه و گروههای دوستانه از جمله اقدامات مثبت این طرح است که در راستای رشد و توسعه بر محور فضایل اخلاقی در حال فعالیت هستند.
انتهای پیام/