10:05
1401-09-24
کد خبر: 51736
شیشه عمر این نیمکت خیلی شکننده است؛
در این گزارش، عمر یا میزان حضور سرمربیان تیم فوتبال تراکتور در دوران مالکیت خصوصی این تیم را بررسی کردهایم.
به گزارش آناج، شاید کم امنیتترین شغل باشگاه تراکتور و چه بسا لیگ برتر فوتبال کشورمان، نشستن بر روی نیمکت بیوفای تراکتور به عنوان سرمربی باشد. آخرین بار لیگ شانزدهم بود که امیر قلعهنویی به عنوان سرمربی فصل را با پرشورها شروع کرد و به انتها رساند و از آن دوره تا بدین لحظه که نزدیک به هفت سال میگذرد، نیمکت چموش قرمزها مردان صاحب نامی را به خود دیده که البته مرکب راحتی برای هیچ کدام نبوده است.
رویه رایج بر تراکتور زنوزی و تغییرات همیشگی کادرفنی، به نظر میرسید با حضور دوست صمیمی وی، قربان بردیف، به پایان برسد ولی جدایی بردیف یک بار دیگر ثابت کرد که زنوزی و ثبات گویا همانند دو چشم انسان، برادرانی هستند که هیچگاه نخواهند توانست روی دیگری را ببینند. به همین مناسبت با تنظیم جدولی از عمر سرمربیان دوران خصوصی تراکتور به 10 نکته جالب از این موضوع پرداختهایم که در ادامه پیشروی دارید:
1- پاکو خمز شانزدهمین سرمربی دوران زمامداری تاجر تبریزی بر تراکتور است. این بدین معنی است که پیش از او ۱۵ سرمربی در ۵ سال اخیر به عنوان سرمربی در این باشگاه معرفی شده و سپس شغل خود را تحویل دادهاند. میانگین ۳ سرمربی در هر فصل بدون ذکر کوچکترین توضیحی میزان بیثباتی روی نیمکت تیتیها را عیان میکند.
2- میانگین حضور هر سرمربی در تراکتور تقریبا سه ماه و اندی است (به طور دقیق ۱۰۴/۵۳ روز). از بین ۱۵ سرمربی اشاره شده ۷ سرمربی تعداد روز بالاتری از میانگین اشاره شده داشتهاند و ۸ سرمربی دیگر حتی تعداد روزهای حضورشان به این میانگین ۱۰۴ روزه هم نرسیده است.
3- ساکت الهامی مورد اعتمادترین سرمربی زنوزی در این مدت بوده است. سرمربی کنونی هوادار که موفق به کسب عنوان قهرمانی جام حذفی نیز با پرشورها شد، ۲۷۱ روز یعنی چیزی حدود ۹ ماه توانسته شغل خود را حفظ کند و از این حیث رکوددار است. بعد از الهامی مصطفی دنیزلی و قربان بردیف در رتبههای بعدی قرار دارند.
4- احد شیخلاری با هدایت تراکتور در یک بازی و میزان حضور یک رقمی یعنی هفت روز رکورددار کمترین میزان حضور است. پیشکسوت ارزنده تراکتور پس از جدایی دنیزلی به طور موقت عهدهدار این سمت شد ولی پس از کسب نتیجه ضعیف و اولین باخت به ماشینسازی در لیگ برتر مدیران تراکتور را به فکر بازگرداندن ساکت الهامی انداخت و خیلی زود به صندلی سرپرستی خود بازگشت.
5- مصطفی دنیزلی ترکتبار با عمر سرمربیگری ۱۷۶ روزه بیشترین حضور را بین خارجیها داراست. افندی همچنین با کسب نرخ ۵۵ درصدی برد، دومین نتیجه خوب از این حیث را داراست و باید ببینیم پاکو خمز خواهد توانست به رکورد آقا مصطفی چه از میزان تعداد روز حضور و چه نرخ برد برسد یا خیر.
6- عجیبترین فرد بین لیست بلندبالای آقایان سرمربی بیشک فراز کمالوند است. فراز باوجود حضور ۴۰ روزه تراکتور را در هیچ مسابقه لیگ برتری هدایت نکرده تا شاهد جدایی سرمربی حتی بدون انجام یک بازی نیز باشیم که در نوع خود رکورد خارقالعادهای محسوب میشود.
7- زوونیمیر سولدو با درصد پایین ۱۳/۳۳ کمترین نرخ برد را داشته و این آمار منفی را با کسب فقط ۱۲ امتیاز از ۱۵ بازی کسب کرده است. بعد از وی علیرضا منصوریان و رسول خطیبی در رتبههای بعدی از این حیث هستند و فیروز کریمی با ۶۷ درصد در اولین دوره حضور خود بهترین است.
8- ساکت الهامی با کسب ۸ برد بیشترین پیروزی و سولدو با ۷ باخت بیشترین شکست را بین منتخبین زنوزی داشتهاند.
9- میانگین امتیازی مربیان دوران تراکتورِ خصوصی ۱/۳۷ امتیاز به ازای هر بازی است. آماری که به هیچ وجه میانگین مناسبی برای مدعی بودن یک تیم در لیگ برتر خلیج فارس نیست.
10- همانطور که اشاره شد تراکتور زنوزی دست کم سه سرمربی در هر فصل به طور میانگین به خود دیده است. اگر حضور محمد نصرتی در تک بازی مقابل سپاهان در لیگ بیست و یکم را لحاظ کنیم، قرمزها با پنج سرمربی در یک فصل در لیگ ۲۱ام رکورد را زده است. فصل جاری هم بعد از جدایی بردیف، پاکو خمز دومین سرمربی فصل سرخپوشان است که تا بدین لحظه کمترین تغییر را با دو سرمربی شاهد هستیم.
نکته: حضور محمد نصرتی به عنوان سرمربی در دیدار برابر سپاهان در لیگ بیست و یکم به دلیل نرسیدن ارطغرول ساغلام به این بازی در جدول فوق محاسبه نشده است.
انتهای پیام/