11:49
1401-06-16
کد خبر: 44185
حجت الاسلام قنبریان در نشست"مردم نامحرم":
حجت الاسلام قنبریان گفت: نباید از انتخاب مردم ترسید چون بعضا شنیده میشود که مشارکت ۴۰ درصد باشد اما انسان خوبی انتخاب شود! ما نباید این کار را توسعه دهیم چون دیگر کسانی مثل رجایی و رهبر انقلاب نمیتوانند رئیس جمهور شوند.
به گزارش آناج، حجت الاسلام والمسلمین محسن قنبریان شب گذشته در نشست مردمِ نامحرم در دانشگاه تبریز اظهار داشت: جایگاه مردم در دو کلام خلاصه میشود؛ اول اینکه مردم مجرای تحقق اراده خدا در اجتماع هستند و دوم اینکه لسان خدا در کشف صالحین میباشند.
وی ادامه داد: اگر مردم از ذیل طاغوت درآمده و فطرتهای خودشان را داشته باشند آماده پذیرش حق اند و یک آیه هم متعرض با کسانیکه در عهد با نبی هستند، نیست.
این سخنران مذهبی با بیان اینکه نه ارکانی از حاکمیت و نه نهادهای مدنی نباید برای مردم تصمیم بگیرند،گفت: امام(ره) میگفت بازار، صنعت و… خودت تصمیم بگیر مگر اینکه در جایی مسالهای پنهان باشد که مردم از آن خبر نداشته باشند. امام میگفتند که سی میلیون نفر همگی اشتباه نمیکنند.
وی در خصوص انتخابات ریاست جمهوری در سالهای گذشته عنوان کرد: من از انتخابهای گذشته مردم دفاع میکنم حتی اگر به این انتخابها حرف داشته باشم اما انتخاب مردم همواره بی نظیر بوده است.
حجت الاسلام قنبریان با بیان اینکه در هر دوره مردم به کسانی رای دادند که از نیاز جامعه سخن میگفت، تصریح کرد: در دوره هاشمی رفسنجانی آزادی و جمهوریت به خطر افتاد و کسی که از آزادی گفت ۸۰ درصد رای مردم را به دست آورد. برخی به رای مردم به آقای خاتمی خرده میگیرند اما مگر ما چه برسر میز مردم گذاشتیم که توقع گزینه دیگر داشتیم؟
وی ادامه داد: مگر شهید بهشتی جزء گزینههایتان بود که به مردم ایراد میگیرید؟ نه نهایت گزینه ناطق نوری بود که چه خوب که مردم به حرف امثال ما گوش نداده و به او رای ندادند.
این سخنران مذهبی-سیاسی در خصوص ادوار انتخابات ریاست جمهوری ابراز داشت: در دوره خاتمی آزادی آمد اما فاصله طبقاتی شدید شد، حالا کسی آمد و از عدالت گفت دقیقا چیزی که جامعه کم داشت پس به سمت عدالتی رفتند که احساس میکردند در جامعه نیست.
وی ادامه داد: نباید از انتخاب مردم ترسید چون بعضا شنیده میشود که مشارکت ۴۰ درصد باشد اما انسان خوبی انتخاب شود! ما نباید این کار را توسعه دهیم چون دیگر کسانی مثل رجایی و رهبر انقلاب نمیتوانند رئیس جمهور شوند و همه باید داخل همین بدنه رشد کنند و بعد بر سرکار بیایند.
حجت الاسلام قنبریان با بیان اینکه ۳۰۰ سال زمان برد تا مردم این حکومت را انتخاب کنند، گفت: مردم به این نوع حکومت در سال ۵۷ نرسیدهاند بلکه حتی قبل از مشروطیت روند این انتخاب آغاز شد.
وی در خصوص ولاء سیاسی در جامعه هم توضیح داد: آیا ولاء سیاسی فقط وظیفه تشکیل حکومت دارد؟ آیا دولت در دولت امام صادق را ولاء سیاسی میدانیم یا نه؟ به هارون رشید گفتند که امام صادق(ع) برای خودش قاضی تعیین کرده و دولت شیعیان تشکیل داده است اما امام صادق (ع)حکومت داری نمیکردند، پس حکومت بستگی به رای اکثر مسلمین دارد که اگر اکثریت جامعه نمیخواستند امامان حکومت نمیکرد اگرچه ولایت داشت.
حجت الاسلام قنبریان با اشاره به آفت جدایی جمهوریت و عدالت گفت: هروقت جمهوریت و آزادی از عدالت جدا شد، آن جریان از هم پاشید مانند اتفاقی که برای جریان اصلاحات افتاد که برای آزادی عدالت را قربانی کردند، از این طرف هم وقتی میگوییم آزادی میگویند موشک نقطه زن داریم و ماهواره داریم! اگر قدم به قدم آزادی را کنار بگذاریم ۵۰ سال دیگر پیشرفت داریم اما دیگر آزادی و جمهوریت نداریم.
وی تصریح کرد: رهبر انقلاب میفرمایند مردم رکن مشروعیت هستند اما همه چیز آن نیست، اگر بگوییم همه چیز فقط مردم همان حکومت لیبرال است و اگر بگوییم فقط خدا همان حکومت طالبان است در حالیکه جمهوری اسلامی بین اینها است و به همین دلیل هم موقع انقلاب و حالا میگوییم انقلاب اسلامی حرف تازه ای دارد.
این سخنران در خصوص حق اعتراضات در جامعه گفت: ما باید در کنار آرمانگرایی واقع نگر هم باشیم، اولین کسی که بعد از انقلاب آزادی را خراب کرد جمهوری اسلامی بود یا مخالفین؟ وقتی اصل ۲۷ قانون اساسی بود مجاهدین حتی حمله مسلحانه ایجاد کرد در حالیکه که حتی به این اصل رای ندادند. اولین کسی که نظام را شرطی کرد که از آن ور بام بیافتد چه کسی بوده است؟ همین مخالفان از آن آزادی سوءاستفاده کردند تا چنین وضعیتی پیش بیاید.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص کاهش شرکت در انتخابات ابراز داشت: آیا عدم شرکت در انتخابات نشانه عدم اعتماد به حاکمیت است یا نبودن گزینه درست؟ آیا واقعا مردم از نظام جمهوری اسلامی روی برگرداندهاند؟ نظرسنجیهای خارجی هم این را نشان نمی دهد و حتی امثال تاجزاده به همین دلیل خودش را اصلاح طلب می داند نه برانداز چون میگویند که مردم هنوز به این حکومت باور دارند. ما اگر گزینههای درست و خارج از محدوده سرمیز مردم بگذاریم قطعا شرکت در انتخابات افزایش مییابد.
حجت الاسلام قنبریان تصریح کرد: البته گزینههای درست و خارج از محدوده به معنای حضور امثال جهانگیری و لاریجانی در انتخابات نیست اصلا مساله همین است که چرا مسئولیت پذیری مثل مار و پله شده که افراد مدام بالا و پایین میروند، چرا چهرههای جدید نباید به عرصه بیایند؟
انتهای پیام/