12:29
1400-09-09
کد خبر: 21841
مدیر پایگاه جهانی بازار تبریز:
مدیر پایگاه جهانی بازار تاریخی تبریز از همگونسازی نماهای ساختمانهای اطراق در بازار حرمخانه این مجموعه خبر داد.
به گزارش آناج، حسین اسمعیلی سنگری، مدیر پایگاه جهانی بازار تاریخی تبریز، در جمع خبرنگاران، افزود: با توجه به اینکه رعایت ضوابط بافت تاریخی و همچنین بازار جهانی تبریز در عرصه و حریم این مجموعه تاریخی الزامی است، لذا همگون سازی نماهای ساختمانی از جمله اقداماتی است که با نظارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و همکاری اصناف و کسبه بازار جهانی به صورت مستمر در حال پیگیری و اجرا است.
وی افزود: در راستای این هدف نمای ساختمانهایی که پیش از ثبت جهانی بازار تاریخی تبریز در حریم بازار حرمخانه احداث شده اند، با نظارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در حال همگونسازی هستند.
اسمعیلی اظهار داشت: تاکنون نمای تعداد چهار ساختمان طبق ضوابط بافت تاریخی همگونسازی شده است و اجرای این عملیات در باقی ساختمانها نیز به همت اصناف و کسبه بازار در دستور کار قرار گرفته است.
وی همچنین از اتمام کف سازی تیمچه و دالانهای شمالی امیر بازار تاریخی تبریز خبر داد و افزود: در راستای ساماندهی و بهسازی تیمچههای امیر بازار جهانی تبریز، کف سازی تیمچه شمالی که به همت اصناف و کسبه این تیمچه در حال اجرا بود به اتمام رسید.
اسمعیلی اضافه کرد: در ادامه برنامههای ساماندهی تیمچههای امیر بازار جهانی تبریز، نورپردازی تیمچه شمالی در دستور کار قرار دارد که پس از طی مراحل لازم این پروژه نیز با سرمایهگذاری اصناف و کسبه اجرا خواهد شد.
وی گفت: با توجه به اینکه بازار تاریخی تبریز میراثی همواره پویا و زنده است، لذا حفاظت و مرمت آن به صورت مستمر به همت اصناف و کسبه و همچنین نظارت اداره کل میراث فرهنگی استان در حال انجام است که در این راستا عملیات ساماندهی تیمچه امیر جنوبی نیز انجام شده است.
بازار تبریز با بیش از یک هزار سال قدمت، یکی از بزرگترین و مهمترین بازار های سرپوشیده در سطح جهان بهشمار میرود که مساحتی حدود یک کیلومتر مربع، دارد و در مرداد ماه سال ۱۳۸۹ خورشیدی در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است.
پیشتر به جهت قرار گرفتن شهر تبریز بر سر چهارراه جادهٔ ابریشم و گذر روزانهٔ هزاران کاروان از کشورهای مختلف آسیایی، آفریقایی و اروپایی از آن، این شهر و بازار آن از رونق بسیار خوبی برخوردار بودهاست.
این بازار حدود ۳ سدهٔ پیش و پس از وقوع زمینلرزهه تاریخی تبریز در سال ۱۱۹۳ قمری توسط نجفقلی خان دنبلی حاکم وقت تبریز بازسازی شدهاست. بازار تبریز در سال ۱۳۵۴ خورشیدی در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیدهاست.
بازارچه حرمخانه در شرق بازار تاریخی تبریز واقع شده و در زمان شکوه و عظمت مجموعه دیوانی این شهر در دوره قاجار، موسوم به «آلا قاپو»، رونق فراوانی داشته است.
انتهای پیام/