13:23
1400-09-07
کد خبر: 21553
گزارش آناج از جزئیات جلسه شورای شهر تبریز؛
جلسه امروز شورای شهر تبریز با بررسی شش دستور جلسه مختلف به پایان رسید.
به گزارش آناج، در جلسه امروز شورای شهر تبریز دستور جلسه نخست یعنی گزارش کمیسیون برنامه و بودجه در رابطه با بودجه سال ۱۴۰۱ بررسی شد که علیرضا نوای باغبان در این خصوص اظهار داشت: چون شهرداری میخواهد زودتر بودجه سال آینده را بنویسد باید زودتر راهکارها و قدمهای عملی را مشخص کنیم.
وی ادامه داد: چارچوب بودجه از وزارت کشور به شهرداریها ابلاغ میشود و با نیم نگاه به این ابلاغ نظرات را جمع بندی میکنیم، در ۱۴۰۱ انتظار رعایت قانونهای بالادستی است و بودجه بر اساس چارتها تعیین شود.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه با اشاره به اینکه بودجه باید کاربردی و واقعی و هم ارقام تکرارشونده در چارچوب تصمیم گیریها قرار نگیرد، گفت: تبصرههای بودجه به ردیفهای مربوطه برود و الا اینکه در تبصره وام 500 میلیاردی نوشته شود کافی نیست و باید در بودجه نشان داده شود.
وی با بیان اینکه کنترل ورود نیرو و تلاش برای کاهش هزینهها از دیگر مواردی است که باید رعایت شود، عنوان کرد: پیگیری و دریافت مطالبات از سازمانها، ادارات و افراد حقیقی و حقوقی باید در اولویت باشد.
باغبان ادامه داد: توزیع عادلانه امکانات شهری و رفع محرومیت از دیگر خواستههای شورا در بودجه ۱۴۰۱ است، همچنین پروژههای شهرداری باید دارای پیوست فرهنگی باشد.
برای سال آینده پروژه عمرانی جدید تعریف نشده است
وی تاکید کرد: مدیریت مناسب پسماند و ارتقا خدمات شهری، نوسازی ناوگان آتشنشانی و راه اندازی بازارچه محلی موثر از دیگر کارهایی است که باید در حد معاونتها انجام شود. ایجاد سیستم حمل و نقل ترکیبی با تاکید بر اتمام خط یک و سرعت بخشیدن به خط دو است.
عضو شورای شهر تبریز با اشاره به بودجه عمرانی در سال آینده یادآور شد: در سال آینده پروژههای عمرانی جدید تعریف نخواهد شد زیرا امسال پروژههایی تعریف شده بود که اعتبار و پیشرفت آن صفر بود.
شهرام دبیری هم با تاکید بر اینکه سال آینده را سال محله محوری نامگذاری کنیم زیرا همه تلاش ما برای بهبود وضعیت محلات است، ابراز داشت: دسترسی مردم به پارک، اماکن ورزشی، حملونقل عمومی، بازارچه،های محلی مهم است، اگر بتوانیم این کار را بکنیم که هزینه چندانی ندارد رضایت مردم را کسب خواهیم کرد.
وی ادامه داد: برای مسیرگشایی باید سیاستهای تشویقی قرار دهیم تا این کار را تسریع بخشیم.
دو سال عمده بودجه شهر را به مناطق محروم اختصاص دهیم
روح الله دهقاننژاد هم در خصوص نحوه رفع محرومیت مناطق کم برخوردار اظهار داشت: گر یک یا دو سال بتوانیم بخش عمده بودجه را صرف مناطق کم برخوردار بکنیم در دو تا سه سال وضعیت مناطق کم برخوردار بهتر خواهد شد.
وی ادامه داد: در بحث محلهای من هم موافقم زیرا ما به شریانهای اصلی رسیدگی میکنیم اما مردم از وضعیت کوچهها راضی نیستند.
فریدون باباییاقدم هم در این رابطه توضیح داد: سه بند اول بودجه سال آینده بسیار فوق العاده است و اگر فقط همین سه بند را اجرایی کنیم کار فوق العادهای انجام شده است.
وی ادامه داد: یکی دو نظر اصلاحی داشتیم که پروژههایی که آماده کار نیستند در بودجه آورده نشود، همچنین به تضمین تحقق بودجه هم فکر کنیم مانند مسیرگشاییها که اسم محل مسیرگشایی می آید اما مکانیزم مسیرگشایی مشخص نیست.
عضو شورای شهر تبریز با بیان اینکه اعتراضی هم که مردم کرکج داشتند به خاطر همین موضوع بود، گفت: محوریت طرح جامع را هم در بودجه در نظر بگیریم، اینکه پروژه جدیدی تعریف نکنیم یعنی سطح انتظار از شهرداری را خیلی پایین بیاوریم و این کار درستی نیست.
در نهایت این لایحه با موافقت اعضای شورا به تصویب رسید.
کمک شهرداری به آبفا برای انجام وظایف
دستور جلسه بعدی بررسی مصوبه شورا در خصوص شرکت آب و فاضلاب با موضوع طرح فاضلاب کلانشهر تبریز بود که روح الله رشیدی در این خصوص اظهار داشت: شهرداری در آبفا سهام دارد، میزان این سهام و عملکرد آن چگونه است؟ شهرداری چه آوردهای در این موضوع خواهد داشت و چه عایدی خواهد داشت؟
باغبان در این خصوص گفت: حساب فیمابین ۳۱ میلیارد تومان شهرداری طلب دارد و هر زمانی که پولی به دست آب و فاضلاب برسد بخشی از آن را پرداخت میکند.
وی ادامه داد: تعاملی که انجام میدهیم این است که تحمل بیشتری برای دریافت طلبها داشته باشیم و ۴۰ درصد دریافتی سالانه را به ۲۰ درصد کاهش دهیم. ما این کار را میکنیم تا توان آب و فاضلاب برای ارائه خدمات کاهش نیابد.
باباییاقدم هم با بیان اینکه نیاز نبود این موضوع به صحن شورا آورده شود، ابراز داشت: کاش تبصره سه را هم در این جلسه آورده میشود زیرا این موضوع ضرورتی برای طرح در شورا نداشت. ما به شهردار تفویض اختیار کرده ایم که چنین معاملاتی را انجام دهد.
دبیری در این رابطه عنوان کرد: این موضوع برای انجام معامله نیست و شهردار به تنهایی نمیتواند تصمیم گیری کند، شهرداری برای اینکه بخشی را بتواند نقد دریافت کند، ایرادی ندارد که مجوز صادر شود.
عباس رنجبر، شهردار تبریز در خصوص این دستور جلسه تصریح کرد: با توجه به اینکه موضوع همراه با خدمات دهی شهرداری است با این موضوع موافقیم زیرا در تسهیل زندگی مردم اثربخش است.
وی ادامه داد: ما با دریافت ۲۵ درصد موافقیم و اگر وضعیت شهرداری خوب بود حتی این ۲۵ درصد را هم نمیگرفتیم.
در نهایت لایحه دریافت هزینههای حفاری به صورت ۲۵ درصد برای شهرداری به مدت یک سال تصویب شد.
نتیجه اجرای خزانه متمرکز چه بود؟
دستور جلسه بعدی گزارش شهرداری تبریز در خصوص اجرای خزانه متمرکز بود که اکبر خردمند در این خصوص گفت: پرداختی شهرداری در کل ۱۲۵ تا ۱۳۰ میلیارد است که آمار به صورت تفکیکی وجود دارد، در آبان ماه درآمد غیرقطعی ۱۸۲ میلیارد است.
باباییاقدم در پرسش از شهرداری گفت: اینکه مناطق درآمدها را واریز میکنند برداشت اعتبار چگونه است؟ اینکه بحث عدم انگیزه برای درآمدزایی مناطق پیشبینی میشد چگونه است؟
خردمند در پاسخ ابراز داشت: زمانی رسیدگی به مناطق محروم نمود خواهد داشت که ۱۰۰درصد بودجه تحقق یابد اما در خصوص تامین اعتبار برای مناطق در عرض چند روز اعتبارات ضروری مناطق محروم تامین شد.
دهقاننژاد در رابطه با خزانه متمرکز یادآور شد: ما در بررسی بودجه خزانه متمرکز تاکید داشتیم که مناطقی که بیشتر از تکالیف خود درآمدزایی دارند، طرحهای تشویقی داشته باشیم.
رنجبر، شهردار تبریز هم در این خصوص اظهار داشت: وضعیت بودجهای شهرداری به گونهای است که سر به سر میشود و دستمان برای برخی هزینهها بسته است.
وی ادامه داد: ما یک ماه است که این خزانه را راه اندازی کردهایم و در جلسهای بحث طرحهای تشویقی یا تنبیهی را بررسی خواهیم کرد، اگر در بحث درآمد پیشرفتی نداشته باشیم اجازه کاهش را نخواهیم داد.
غلامرضا احمدی هم در این خصوص عنوان کرد: شهرهایی که تجربهای در این خصوص داشتهاند معایبی را مطرح کردهاند، اگر این بازخوردها را از دیگر شهر بگیریم و در راستای کاهش معایب این طرح کار کنیم، موفق خواهیم بود.
نامگذاری معابر از اختیارات شوراست
در ادامه این جلسه بررسی نامه فرمانداری تبریز در خصوص شیوه نامه نامگذاری و تغییر معابر و اماکن عمومی بررسی شد که دبیری در این خصوص اظهار داشت: فرمانداری این مصوبه را رد یا تایید نکرده و پیشنهاد اصلاح داده است.
وی ادامه داد: پیشنهاد میکنم کارشناسان ما با حضور در فرمانداری به بحث کارشناسی بپردازند زیرا نامگذاری معابر از اختیارات شوراست.
در نهایت مغایرت مورد نظر فرمانداری اصلاح و مصوب شد که یا استاد ادبیات یا کارشناس ادبیات در کمیته نامگذاری حضور داشته باشد.
در دستور جلسه بعدی درخواست صاحبان سرقفلی سه باب مغازه در واحدهای خدماتی در خیابان محققی بررسی شد که باغبان در این خصوص توضیح داد: این مغازه ها در خیابان محققی چسبیده به پروژه آیسان است که دچار شکست شده و صاحبان آن درخواست فروش سرقفلی به شهرداری را دارند.
وی ادامه داد: البته مبلغ به صورت نقدی پرداخت نخواهد شد و در قالب تهاتر انجام خواهد شد.
در نهایت با رای اکثریت اعضا این طرح به تصویب شورا رسید.
استعفای هادی از کمیسیون فرهنگی
موضوع بعدی بررسی استعفای پرویز هادی از کمیسیون فرهنگی بود که پرویز هادی در این خصوص اظهار داشت: با توجه به دغدغهها و کارهایی که داریم نمیتوانستم در جلسات فرهنگی شرکت کنم، به همین دلیل پیشنهاد دارم که کس دیگری جایگزین بنده شود.
احمدی هم در ایت خصوص عنوان کرد: ورزش را نمیتوان از فرهنگ جدا کرد و اگر توان این را دارید که از دیگر مشغلهها کم کنید و در کمیسیون بمانید.
در نهایت با رای اعضای شورا غلامرضا احمدی به عنوان عضو کمیسیون فرهنگی انتخاب شد.
حجتالاسلام رسول برگی در پایان جلسه خاطرنشان کرد: ۱۳ نامه شورا در شهرداری باقیمانده و جوابی دریافت نکردیم، کف سالن شهید عدالت اکبری را تخریب کردهاند و کسی پاسخگو نیست.
وی ادامه داد: چندین دوره است که موضوعی در شورا تصویب شده اما اهمیتی داده نشده است؛ آیت الله قاضی طباطبائی خمینی آذربایجان است و قبرشان در شأن ایشان نیست؛ بنا بود با تملک این جا را درست کنند آقای شهردار لطفا به این مساله توجه کنید.
حکیمه غفوری با انتقاد از دستور جلسات ابراز داشت: با توجه به آئین نامه برای هر موضوع باید دو نفر موافق و مخالف حرف بزنند نه اینکه همه مخالف یا موافق حرف بزنند، دستور جلساتی که به صحن شورا می آید ظاهرا براساس تصمیم برخی افراد است.
حجت الاسلام برگی در پاسخ گفت: دستور جلسهای مانند سازمان ورزش به دلیل مشخص بودن زمان برای پاسخ به فرمانداری در این جلسه آورده شد.
انتهای پیام/