13:32
1400-08-06
کد خبر: 18694
سرپرست معاونت امور استانهای رسانه ملی گفت: مسئله ایران و جمهوری آذربایجان در قالب یک مسئله هویتمحور رسانهای قابل پیگیری است.
آناج-گروه ترکیه و قفقاز؛ محمدمهدی رحمتی در نشست هماندیشی رسانهای صداوسیمای مراکز شمال غرب کشور با اشاره به تأکید رئیس رسانه ملی بر هویتمحوری و عدالتگستری در تولید و پخش برنامهها اظهار کرد: یکی از اهداف این نشست، هماندیشی مسئله هویت است.
وی افزود: در مسئله اخیر یعنی موضوع جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان، هویت مقاومت فارسی در برابر تُرکی مطرح نیست بلکه هویت مقاومت تُرکی در برابر تُرکی حقیقت ماجرا را تشکیل میدهد.
سرپرست معاونت امور استانهای صداوسیما با اشاره به اینکه آخرین خط مبارزه عثمانی در زمان اوج خود، به مرز وین مربوط میشود گفت: حتی زمانی که به خاطر جبر نظامی، تبریز سقوط کرد، از نظر فرهنگی ماندن در این خطه به نفع عثمانی نبود.
وی با یادآوری اینکه مهمترین موضوع هویتی جمهوری اسلامی ایران، منبع شکلدهنده قدرت شیعی ایران اسلامی است خاطرنشان کرد: منطقه آذربایجان این هویت را شکل داده است.
رحمتی تصریح کرد: اگر میخواهیم ایران اسلامی را حفظ کنیم، مهمترین وظیفه همه ما، حفظ عناصر شکلدهنده هویت شیعی است و برای حفظ این عناصر، حفظ مخاطب داخلی اولویت دارد.
سرپرست معاونت امور استانهای رسانه ملی با اشاره به گذشت حدود ۳۰ سال از جنگ اول قرهباغ، گفت: از جریان جنگ اول قرهباغ تا جنگ دوم در سال گذشته، برای تبیین نقش جمهوری اسلامی ایران خصوصاً در مورد اردوگاههای آوارگان جنگی، عملکرد مطلوبی در اقناع افکار عمومی نداشتیم و در شرایط کنونی هم اگر بخواهیم مانور صحیحی داشته باشیم باید به این نکته توجه کنیم که با یک اتفاق ساده که صرفاً سال گذشته رخ داده باشد مواجه نیستیم که بخواهیم در مدتزمانی کوتاه، آن را حل کنیم.
وی تصریح کرد: مسئلهای که هماکنون با آن مواجه هستیم، نزدیک به ۳ دهه در آن سوی مرزها و با برنامهریزی خاصی پیش رفته و یکپارچگی ملی و همگرایی ما را هدف قرار داده است.
رحمتی با تأکید بر ضرورت تدوین و اجرای برنامههای بلندمدت با هدف تأثیرگذاری بر افکار عمومی گفت: برای اثرگذاری یک برنامه در بلندمدت، نیاز به رصد و جمعآوری بازخوردها و کار پیوسته و احیاناً اصلاح رویههای موجود هستیم.
سرپرست معاونت امور استانهای صداوسیما با بیان اینکه نشست حاضر، تجربه همگرایی در کار رسانهای را هدفگذاری کرده است افزود: قرار است حوزههای مختلف صداوسیما، یک کار منسجم انجام دهند، تجربهای که نقطه عطف رسانه ملی در به اشتراک گذاشتن منابع، و تعامل درست و منطقی بین مراکز خواهد بود.
وی ادامه داد: در این تجربه نمیخواهیم مسئله آذربایجان را به عنوان بحران مطرح کنیم، زیرا هویت ملی، به مثابه یک مسئله مهم و فوقالعاده جدی نیاز به واکاوی دارد.
رحمتی با اشاره به ارائه نظر برخی از حاضران در نشست مبنی بر فعال نبودن دیپلماسی در این حوزه، این سؤال را مطرح کرد که چرا بعد از گذشت حدود یک ماه از رزمایش فاتحان خیبر در مرزهای شمال غرب ایران، هماکنون شاهد واکنش برخی رقبا و سکوت الهام علیاف هستیم و در تبیین پاسخ هم عنوان کرد: چون کار رسانهای در این موضوع در حال تأثیرگذاری است.
سرپرست معاونت امور استانهای صداوسیما ادامه داد: طرح کریدور زنگهزور به قرهسو و مقاومت ایران در قبال این طرح، کنار کشیدن الهام علیاف از بازی و وارد گود شدن برخی از همسایهها، نشان از تأثیرگذاری کار رسانه است.
وی با تأکید بر جدی گرفتن نقش پیش برنده سازمان صداوسیما در کار رسانهای و دیپلماسی عمومی گفت: ورود به موقع و همهجانبه در پرداختن به بحران بنزین و برخی موضوعات در روزهای اخیر، نمونهای از پیش برندگی سازمان در کار رسانهای بود به نحوی که از کاربران فضای مجازی تا نیروهای جبهه انقلاب از این عملکرد سازمان رضایت داشتند.
رحمتی با بیان اینکه نباید سرمایههای اجتماعی را در درازمدت کمرنگ کنیم گفت: هماکنون عدالت، مطالبه جدی جامعه است بنابراین باید به این خواسته عمومی جهت داد، تا عدالتطلبی به رشد و توسعه اجتماعی منجر شود.
سرپرست معاونت امور استانهای صداوسیما خاطرنشان کرد: در مواجه با موضوع آذربایجان نیز باید با رویکرد مطالبه عدالت ورود کنیم، زیرا ممانعت از تردد کامیونهای ایرانی در مرز این کشور، نتیجهای جز متوقف شدن صادرات و لکهدار شدن عدالت اجتماعی و اقتصادی نخواهد داشت.
وی با بیان اینکه رویکرد صداوسیما در موضوع جمهوری آذربایجان به هیچ وجه بر محور نفرتپراکنی نیست گفت: راهبرد رسانه ملی، مشخص کردن مرزبندی میان منافع داخلی و خارجی کشور است به همین دلیل شایسته است از بیان حقیقت و در میان گذاشتن آن با مخاطب نترسیم.
رحمتی پیشنهاد اجرای برنامه مشترک و ترکیبی البته نه لزوماً در مورد مسئله آذربایجان را برای مدیران و معاونان صداوسیما در شمال غرب کشور داد و گفت: برای اجرای این برنامهها از هیچ حمایتی دریغ نمیکنیم.
گفتنی است نشست یک روزه رسانهای صداوسیمای مراکز شمال غرب کشور، به میزبانی تبریز برگزار شد.
در این نشست در دو نوبت صبح و عصر، کمیسیونهای تخصصی با حضور مدیران کل ستاد معاونت و معاونان مراکز در پنج بخش صدا، سیما، خبر، فضای مجازی و صیانت و حفاظت برگزار شد و در نشست تخصصی نوبت عصر هم ابتدا دبیران کمیسیونها گزارشی از نشستهای صبح ارائه کردند.
محمدمهدی رحمتی پس از حضور در نشست هماندیشی صداوسیمای مراکز استانهای شمال غرب کشور با مدیران ستادی معاونت امور استانها و مرتضی صفری مدیرکل صداوسیمای مرکز آذربایجان شرقی در منزل خانواده معظم شهید جبهه مقاومت اسلامی و مدافع حرم آل اللهاکبر زوار جنتی حضور یافت و از خانواده والامقام این شهید با اهدای لوح تجلیل کرد.
انتهای پیام/
سلام…حضرتعالیدرپشتتریبونمیرویوحرفخودرامیزنیامااینعملکردهایسیاسیوفرهنگی
وحرکتهایمیدانیومواضععملیاتیهستکه
موضعاصلیهرطرفراآشکارمیسازدیاورانارمنستان
مشخصاستویاورانجمهوریآذربایجاننیز
مشخصاستمقاماتارگانهایمختلفارمنی
طیسالهادوستانخودرامعرفینمودندودرجنگ
چهلوچندروزهسالگذشتهکاملابرمردممنطقه.عیان
شددرفضایمجازیهممنعکساستامادر خصوص
آذربایجانخودمانشمانبایدهرکسراکهدوستدار
زبانمادریخویشاستغیرمعقولبهشنگاه
کنیدواصلپانزدهو…قانوناساسیجمهوریاسلامی
اینهمهاجرایشپشتگوشبیفتدبدانیداگرترکهای
ایراننقشتاریخیخودراایفاءنمی کردند
امروزجغرافیایفعلیایرانبااکثریت
شیعینبودوتحقیقابهجایزبانفارسی
زبانعربیزبانرسمیبودهمانندمصر
همه چیز در قبال از بین بردن زبان غنی تورکی در ایران معلوم است و به راحتی با یک تحقیق از ناشران کتابهای تورکی و بهانه های بنی اسرائیلی اداره کل فرهنگ ارشاد اسلامی برای دادن یک مجوز برای کتابهای تورکی قابل لمس است.صد البته تلاش یکصد ساله برای از بین بردن این زبان بزرگ به نتیجه نرسیده و نخواهد رسید چون این زبان به قدری غنی است که اتوماتیک وار هر روز خود را آبدیت میکند و روسیاهی این موضوع به آنهایی خواهد ماند که در پی نابودی زبان مادریشان هستند و اینک هم سیاست تورکی در مقابل تورکی را در پیش گرفته اند….گذشته های تلخ در زباله دان تاریخ مانده و فراموش شده است با دست و پا زدن در گذشته به جایی نخواهیم رسید..مردم بخوبی همه چیز را میفهمند.