12:32
1400-07-17
کد خبر: 17259
در گفتوگو با سعید خلیلی مطرح شد؛
خلیلی گفت: در جهت ارج نهادن به انتخاب همکاران و بالا بردن سطح نگرش مطالبه گری و شفافیت هیات مدیره، در موضوع تعارض منافع، پروانه اشتغال خود را تا پایان مسئولیت به شکل عملیاتی و نه نمادین، تقدیم سازمان راه وشهرسازی خواهم نمود.
به گزارش آناج، سازمان نظام مهندسان، یک تشکل صنفی زیر مجموعه وزارت راه وشهرسازی است که باتصویب قانون نظام مهندسی کنترل ساختمان از اسفند ماه سال 1374 درحال ایفای نقش درزمینه توسعه وآبادانی کشور است که بصورت هیئت مدیرهای و با انتخاب مستقیم توسط اعضا که انتخابات آن بصورت دورهای هر سه سال یکبار برگزار میشود، اداره می گردد.
باعنایت به اینکه نهمین دوره انتخابات هیئت مدیره نظام مهندسی در 19 مهرماه درپیش می باشد با توجه به اهمیت موضوع گفتگویی با آقای مهندس سعید خلیلی مجد عضو پایه یک رشته مکانیک سازمان نظام مهندسی و کاندیدای مستقل هیئت مدیره از گروه مکانیک و با شعار شفافیت و مطالبه گری ترتیب داده شده است
آناج: شکل گیری سازمان نظام مهندسی در سال 1374 با چه هدفی و براساس چه نیازی صورت گرفت؟
خلیلی: طبق قانون از اهم اهداف شکل گیری سازمان جلب مشارکت حرفه ای مهندسان و صاحبان حرفه ها و صنوف ساختمانی در تهیه و اجرای طرحهای توسعه و آبادانی کشور و بهره دهی مناسب، ایمنی و بهداشت ساختمان در حمایت ازمردم به عنوان بهره برداران ساختمان است.
آناج: آیا سازمان نظام مهندسی درعمل به وظایف قانونی، انتظارات مهندسین عضو را برآورد کرده است؟ (با نگاه ویژه به نظام مهندسی استان با تعداد 37800 مهندس عضو)
خلیلی: خیر. متاسفانه به دلیل برخی اشکالات در اجرای قوانین وبخشنامه های ابلاغی توسط اعضای هیأت مدیره و نقصان قانون درمعرفی بازرسین سازمان توسط هیات مدیره و نیز عدم شفافیت هیئت مدیره درپاسخ به مطالبات قانونی مهندسین، عملکرد سازمان در ایجاد شبکه های پیچیده رانتی همواره مورد سوال و نقد قرار گرفته و عدم وجود هرگونه اراده ای برای تنویر اذهان جامعه مهندسین این موارد را به اهم دلایل نارضایتی عمومی مهندسین از سازمان تبدیل کرده است. لازم بذکر است عدم تایید صلاحیت برخی از اعضای فعلی هیئت مدیره توسط هیئت اجرائی مزید بر علت بوده و علامت سوالهای این قشر را چندین برابر کرده است.
آناج: همانطور که شما هم اشاره کردید درسالهای اخیر سطح رضایت مندی اکثریت مهندسین از عملکرد سازمان به شدت نزول کرده و موجب ایجاد تنش بین اعضاء وسازمان گردیده است شما ریشه این عدم رضایت را در چه می بینید؟
خلیلی: مشکلات فراوانی درساختار فعلی نظام مهندسی وجود دارد که از اهم این موضوعات پرتنش که باعث نارضایتی و نامیدی از اصلاح وضعیت موجود شده است میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
* حضورمدیران چند شغله درهیئت مدیره های ادوار گذشته
* تعارض منافع
*عدم وصول انتظارات بحق اعضا
حق الزحمه پایین خدمات مهندسی
بی عدالتی در استفاده همسان از سهم وظرفیت پروانه های اشتغال مهندسین عضو سازمان و….
و بسیاری از مشکلات دیگر که نمود واقعی آن فاصله زیاد و ملموس جایگاه شغلی و حتی اجتماعی مهندسان درمقایسه با سایر صنوف مانند اعضای نظام پزشکی وپرستاری به ویژه درسالهای اخیر می باشد.
آناج: اهداف وبرنامه هایتان در ورود به عرصه انتخابات بفرمایید
خلیلی: متاسفانه نارضایتی گسترده اعضا ازنظام مهندسی نشان دهنده وخامت اوضاع این سازمان تخصصی است که به نظر مییرسد با حضور مجدد صاحبان افکار فعلی و قبلی بعنوان مسببین وضعیت نامطلوب موجود، بهبود و اصلاح امکانپذیر نخواهد بود.دراین مقطع برای بازگردانی نظام مهندسان به جایگاه واقعی خود نیاز به تغییر درحد پوست اندازی باحضور چهره های متعهد و باانگیزه بیش از هرزمان احساس می شود.
از طرفی در مطالعات وآسیب شناسی نارضایتی مهندسین ازوضعیت موجود، این نتیجه حاصل شده است که پایین بودن سطح مطالبه گری وضعف درطرح این مطالبات ازسوی مهندسین عضو سازمان ،باعث گردیده که شفافیــت به حلقه مفقوده درسازمان تبدیل شده و وصول مطالبات بحقه مهندسان به حداقل هم نرسد .بنده با هدف ارتقاء سطح مطالبه گری وشفافیت درسازمان نظام مهندسی با اعتقاد به تغییر نگرش وتغییر اساسی درساختارهای ضعیف موجود به این عرصه گام نهاده ام که بنظر بنده احیاء وتقویت سطح مطالبه گری مهندسین ، موجب تحقق شفافیت در عملکرد هیئت مدیره و ثمره نهایی آن بالا رفتن رضایت مندی اعضای محترم خواهد بود.
برنامه بنده برای تحقق اهداف
تعریف سازوکارمناسب برای رأی گیری واجماع اعضای محترم درطرح مطالبات قانونی باامکان گزارش گیری درسیستم های قابل دسترس اعضای سازمان
کسب رأی اکثریت اعضای نظام مهندسی جهت طرح مطالبه درهیئت مدیره
اولویت دهی به وصول مطالبات قانونی مرتبط با معیشت واشتغال مهندسین
ایجاد سیستم ارزیابی وارزش دهی به عملکرد هیئت مدیره از مرحله طرح ، رسیدگی ووصول مطالبه توسط اعضای نظام مهندسی
ایجاد زمینه ارتباط مستقیم و دوسویه هیأت مدیره واعضای سازمان درتحقق سریع مطالبات
آناج: درصورت موفقیت در انتخابات هیئت مدیره درراستای تحقق وعده هایتان ازمرحله شعار تا عمل چه اقدامی خواهد نمود؟
خلیلی: در جهت ارج نهادن به انتخاب همکاران و بالا بردن سطح نگرش مطالبه گری وشفافیت هیات مدیره، در موضوع تعارض منافع، پروانه اشتغال خود را تا پایان مسئولیت به شکل عملیاتی ونه نمادین، تقدیم سازمان راه وشهرسازی نموده و ضمن شفاف سازی در وصول مطالبات، به تمرکز بر تحقق اهداف و برنامه های وعده داده شده درانتخابات بپردازم.
و نیز سریعا نسبت به عملیاتی کردن سیستم شفاف ارزیابی عملکرد هیأت مدیره اقدام نموده و صراحتا اعلام می نمایم اینجانب اولین نفری خواهم بودکه به نتیجه ارزیابی تمکین نمایم.
سخن آخر :
ازمهندسان محترم عضو سازمان در تمامی رشته ها وتمام شهرهای استان بویژه اعضا جدیدالورود و رای اولی های این انتخابات بعنوان قشر فرهیخته که در رسیدن به این درجه علمی و فنی بسیار مرارت کشیده اند انتظار می رود جهت بازیابی مجدد شأن وجایگاه والای مهندسی در انتخابات حساس پیش رو با وجدانی بیدار و فارغ ازهرگونه وابستگی و تعصب (از جمله دانشگاهی ،اقلیمی و…) که این وابستگی ها در گذشته تأثیرنامطلوب در روند فعلی داشته است و با آزاد اندیشی کامل ودرک شرایط وخیم سازمان برای خروج و فاصله گرفتن از وضعیت فعلی به برنامه های قابل تحقق ونه شعارگونه کاندیداهای محترم رأی دهند تا با این اهتمام قدم بزرگی در ایجاد رضایتمندی عمومی مهندسین برداشته شود.
انتهای پیام/
کلید واژه ها :