10:26
1400-06-17
کد خبر: 15801
گزارش آناج از جزئیات جلسه شورای شهر تبریز؛
عصر روز گذشته جلسه شورای شهر تبریز با بررسی وضعیت قطار شهری تبریز برگزار شد.
به گزارش آناج، سردار مصطفی مولوی، مدیرعامل قطار شهری تبریز در جلسه علنی شورا در خصوص سوالات مطرح شده از قطار شهری اظهار داشت: در بحث مترو طراحی خطوط بر اساس مطالعات مشاورین تصویب شده و بعدا ابلاغ شده است، احتمالا در برخی خطوط شهرداری زمینهای خالی داشته که به عنوان دپو استفاده میشود.
وی ادامه داد: برخی فکر میکنند این موضوع از نظر مالی مضر است اما این موضوع فرصت برای مترو میباشد. اینکه سوال شده یک پیمانکار در دوهفته مختلف برنده شده است اصلا دست ما نیست.
مدیرعامل قطار شهری تبریز تاکید کرد: بررسی فایننس خط دو به خاطر برخی حرفهای آقایان ۹ ماه طول کشید و با مطالب غیرواقعی کار شهر را به تعویق انداختند.
کارشکنی برای تراموا در شورای قبل
وی با اشاره به موضوع تراموا گفت: در خصوص تراموا فعالیتهای زیادی انجام شد و وزارت نفت ۱۵۰۰ میلیارد برای خط قونقا میداد اما به قدری کارشکنی انجام شد که وزارت کشور عنوان کرد حق اجرای هیچ خطی را ندارید.
مولوی در خصوص نبود سیستم سگنالینگ عنوان کرد: طبق قانون بدون سیستم سیگنالینگ امکان بهره برداری از مترو وجود دارد و مشکلی از این بابت وجود ندارد.
وی ادامه داد: فاز سه یکبار در سال ۹۸ با تست قطار افتتاح شد و سپس با بهره برداری ایستگاههای۹، ۱۶،۱۷،۱۸ افتتاح شد، پیشرفت خط دو در این سه سال از ۱۲ به ۱۸ درصد رسیده است.
مولوی با اشاره به جذب صدنفر در قطار شهری یادآور شد: اینکه میگویند صد نفر به قطار شهری اضافه شده، کل کارکنان ما صد نفر نیستند پس این آمار چگونه مطرح میشود؟
وی در خصوص فاینسس قطار شهری توضیح داد: در مورد ۶۵۰ میلیارد ما مشخص کردیم که هرماه و هرسال چقدر خرج خواهیم کرد و اگر پول را نمیگرفتیم متهم به چیز دیگری میشدیم. شهر تهران پولی که برای مترو گرفته بود را در حساب بانک آینده نتوانست پس بگیرد، اگر ما هم این کار را میکردیم، خوب بود؟
سوالات اعضای شورا از مدیرعامل قطار شهری
در ادامه علی نوای باغبان در پرسشهایی عنوان کرد: گزارش مالی خط یک و دو و پیشرفت کار این گزارش را تکمیل میکند، خط یک و دو در حال اجراست اما خط یه و چهار در چه وضعیتی است؟اقدامات در رابطه این دو خط را توضیح دهید.
وی ادامه داد: تعداد واگنهای استفاده شده و باقیمانده و میزان استفاده از خط یک را هم باید بدانیم.
شهرام دبیری هم در این جلسه خطاب به مصطفی مولوی ابراز داشت: در خصوص حادثه قطار مسائلی درباره ایمنی مترو مطرح شده بود، اقداماتی که در این خصوص انجام شد را بفرمایید، در خصوص ماندن پول در حساب بانک سوال این است که آیا آن زمان میتوانستید تجهیزاتی بخرید یا نه؟
فریدون باباییاقدم هم با اشاره به تعلل در دریافت فایننس مترو گفت: ۴۲۰ میلیون دلار فایننس برای خط دو در شورای چهارم مطرح بود و آن موقع هر کیلومتر صد میلیارد تومان هزینه داشت اما امروز ۸۰۰ میلیارد هزینه دارد.
وی ادامه داد: تعلل در شورا باعث شد که فرصتهای اتمام خطوط از دست برود زیرا برخیها توهم توطئه داشتند که نکند این پولها مورد سوءاستفاده قرار گیرد.
خط چهار مترو مجوز برای کار ندارد
سپس مصطفی مولوی در پاسخ به سوالات اعضا اظهار داشت: در خصوص خط سه چون پولی وجود ندارد، کار انجام نمیشود و اگرشورا مصوب کند، مطالعات انجام میشود اما در خصوص خط چهار هیئت مدیره مجوز کار نداد.
وی تاکید کرد: اگر ما خط سه را سال گذشته شروع میکردیم امروز با اصفهان و شیراز برابر میشدیم اما این اتفاق رخ نداد.
مدیرعامل قطار شهری ادامه داد: در خصوص امنیت ما دوربینها را کار کردیم؛ مجلس استفاده از وسایل خارجی را ممنوع کرده اما کمیته امنیت مترو عنوان کرد که این دوربینها به کار نمیآید. در مورد خرید تجهیزات وسایلی را که میتوانستیم، خریدیم و سیستم تهویه را سفارش دادهایم.
نام انتقاد، بیسوادی نیست
روح الله دهقاننژاد هم در این جلسه با اشاره به تحقیق و تفحص از قطار شهری توضیح داد: وقتی مساله تحقیق و تفحص رخ میدهد برخی فکر میکنند که به دنبال مچگیری هستیم اما به دنبال سوالات مردم هستیم.
وی ادامه داد: ظاهرا برخی معاونین قطار شهری من را بیسواد خطاب کردهاند، من بیسواد! اما اسم انتقاد را بیسوادی نمیگویند.
رئیس کمیسیون تحقیق و نظارت شورا تاکید کرد: تمام سوالات و مسائلی که مطرح کردیم از نامهها و مصاحبههای خودِ مدیران شهرداری مطرح شده است.
در ادامه بهرام فرهخت، مدیرعامل شرکت بهره برداری قطار شهری در خصوص جذب نیرو در این سازمان گفت: در این دوره ۸۳ نفر به شرکت بهره برداری آمدند که ۴۱ نفر از معاونت فرهنگی منتقل شدند، قطار شهری نفر کم دارد و باید نفرات جدیدی هم جذب شود.
اسامی آقازادهها را اعلام میکنم
در ادامه حجتالاسلام رسول برگی هم با کنایه به استخدام آقازاده ها اظهار داشت: جلسه آینده اسم نفراتی که به قطار شهری تحت عنوان آقازاده آمدهاند را اعلام میکنم، در سالهای گذشته این سازمان حیاط خلوتی برای استخدام برخی مدیران شده بود.
حجتالاسلام کاظم زعفرانچیلر هم در ادامه در پرسشی از مصطفی مولوی عنوان کرد: آیا نحوه انتخاب شما به دلیل فعالیت در ستاد یک نماینده تبریز بوده است؟ شما در چندین شرکت عضو هیئت مدیره هستید، آیا این مساله باعث تداخل شغلی نمیشود.
این پرسش با اعتراض بابایی اقدم مواجه شد و وی به دلیل این پرسش جلسه شورا را ترک کرد.
به واسطه پزشکیان مدیرعامل قطار شهری نشدم
مصطفی مولوی هم در پاسخ به این سوال گفت: در آن زمان آقای خدابخش و پورمهدی شش ماه به من اصرار داشتند که به مترو بیایم و من قبول نمیکردم که وقتی پول نیست چطور کار کنم اما آقای پورمهدی گفت تو برای مترو پول بیاور.
وی ادامه داد: آقای خدابخش، آقای پزشکیان را واسطه کرد تا من مسئولیت مترو را قبول کنم و چیز دیگری نبود، انشاالله در پل صراط آقای زعفرانچیلر را میبینم.
مدیرعامل قطار شهری با اشاره به حضور در هیئت مدیره چند شرکت یادآور شد: من زمانیکه به مترو آمدم از تمام این شرکتها استعفا دادم و فقط سهام من در آنجا باقی مانده است.
انتهای پیام/