رییس هیات ورزشهای همگانی آذربایجانشرقی گفت: ارتقاء سواد حرکتی مردم برای افزایش مشارکت در ورزش همگانی نیاز کنونی جامعه است.
به گزارش آناج، نشست منطقه 5 طرح آمایش سرزمینی ورزشهای همگانی کشور در تبریز با حضور حبیبستوده نژاد معاون امور ورزشی، جواد امانزاده رییس گروه توسعه ورزش همگانی اداره کل ورزش و جوانان استان و رؤسا و نائب رئیسان بانوان هیاتهای ورزش همگانی استانهای آذربایجانشرقی، آذربایجان غربی و اردبیل برگزار شد.
رسول صادقی، رییس هیات ورزشهای همگانی آذربایجانشرقی در این نشست با بیان اینکه ارتقاء سواد حرکتی مردم برای افزایش مشارکت در ورزش همگانی نیاز کنونی جامعه است، اظهار داشت: آمایش سرزمینی ورزش همگانی یعنی چیدمان برای بهره وری، تعالی و آینده نگری ورزش همگانی شمالغرب کشور است.
وی تصریح کرد: فعال سازی و گسترش پایدار شبکه ملی ورزش همگانی در جهت استقرار نهضت ورزش همگانی و فعالیت بدنی در جامعه است.
صادقی در خصوص اهداف اجرای طرح آمایش سرزمینی ورزشهای همگانی کشور گفت: بهرمندی از ظرفیت ها و فرصت های منطقه ای در آذربایجان، گفتمانسازی ورزش همگانی در بین شهروندان و ساختارهای رسمی، ایده پردازی جهت توسعه ورزش همگانی، استفاده از ظرفیت رسانهها و شبکههای مجازی، تقسیم کار در بین دستگاهها و سازمانها و جریانسازی است.
رییس هیات ورزشهای همگانی آذربایجانشرقی در ادامه تصریح کرد: برگزاری کلاسهای مربیگری و داوری در درجات بالا ، همایشها و مسابقات ورزشی و کارکنان دولت ، ارتقاء سواد حرکتی مردم برای افزایش مشارکت اجتماعی تز دیگر اهداف این آمایش سرزمینی است.
وی با بیان نقش مهم مادران درجامعه تاکید کرد: مادران ستون و عمود خیمه ورزش همگانی هستند و اگر در بدو تولد به فرزندان خود سواد حرکتی را آموزش دهند نسلی سالم و توانمند را در آینده ترسیم خواهند کرد.
صادقی به تبیین نحوه طرح آمایش سرزمینی ورزش همگانی اعلام کرد: هدف ما از طرح این آمایش این است که بتوانیم مناطق محروم استانهای شمالغرب کشور را با کمک هیاتهای همگانی آن استانها در زمینه ورزش همگانی توسعه دهیم.
این مقام مسئول بیان داشت: فدراسیون ورزشهای همگانی در راستای اجرای طرح آمایش سرزمینی، کشور را به 10 منطقه تبدیل کرده که استان آذربایجانشرقی نیز به عنوان استان معین در منطقه 5 انتخاب شده است.
وی اضافه کرد: در همین راستا در این استانها مسائل مربوط به طرح آمایش سرزمینی بحث و تبادل نظر میشود.
صادقی به طرح آمایش سرزمینی ورزش همگانی اشاره و خاطرنشان کرد: براساس این طرح فدراسیون، باید سعی شود تقویم رویدادهای آموزشی و پژوهشی، فرهنگی، مسابقاتی و سایر موارد مبتنی بر آن برنامهریزی و اجرا کرد.
وی افزود: همچنین باید سایر نهادهای و سازمانهای همکار را متقاعد کرد برنامههای خود را مبتنی بر این رویکرد با تقسیم کار منطقهای سازماندهی کنند.
رئیس هیئت ورزشهای همگانی استان خاطرنشان کرد: در این طرح همچنین فدراسیون در نظر دارد جایگاه ورزش همگانی و فعالیت بدنی جمهوری اسلامی ایران را مبتنی بر ملاحظات اجتماعی، فناوری، اقتصادی، زیست محیطی، سیاسی، سلامتی، امنیتی و ارزشهای اسلامی- ایرانی پیشرفت در مناطق 10 آمایش سرزمینی را سازماندهی کند.
وی بیان کرد: آمایش سرزمینی ورزش همگانی در واقع به پر کردن شکاف بین برنامهها و فعالیت ها در سکونتگاه های انسانی و ارتقای کمی و کیفی آنها کمک میکند و این طرح میتواند با فراهمسازی شرایط توسعه و پیشرفت به جذب جمعیت تحت پوشش (جمعیت بالقوه) و ایجاد اشتغال و کارآفرینی برای سرمایههای اجتماعی ورزش همگانی شود.
رسول صادقی با بیان اینکه آمایش سرزمینی به منظور بهبود عملکرد سرمایههای انسانی با دیدگاه برنامهریزی جغرافیایی انجام میشود گفت: در واقع آمایش سرزمینی ورزش همگانی میتواند نظم نوینی با سازماندهی سرمایههای اجتماعی و فعالیتهای انسانی بر پهنه سرزمین اسلامی- ایرانی مهیا کرده و به سازماندهی منطقی، پایدار و متوازن منابع در هر نوع سکونتگاه انسانی می پردازد.
وی گفت: این طرح سیمای آینده توسعه ورزش همگانی را به تصویر میکشد و ابزاری برای مهندسی آگاهانه آینده ورزش همگانی برای نیل به اهداف اساسی آن یعنی ایجاد زندگی فعال و شاداب، کاهش آسیب های اجتماعی و ارتقاء سلامت جامعه است.
وی از مهمترین رسالت بنیادی طرح آمایش سرزمینی ورزش همگانی را مرجعی برای تنظیم برنامه عملیاتی سالانه و برنامههای راهبردی ورزش همگانی،مکانیابی زمانی و مکانی برای اجرای برنامهها و فعالیتهای ورزش همگانی، طراحی الگوی ورزش همگانی در سکونتگاههای خاص،فراهمسازی زمینه بهرهبرداری تفریحی، سرگرمی و اوقات فراغت و همچنین تشویق سرمایه گذاری داخلی و خارجی برای توسعه ورزش همگانی عنوان کرد.
در این نشست رؤسا و نائب رییسان بانوان هیاتهای ورزش همگانی استانهای آذربایجان غربی، اردبیل و آذربایجانشرقی بر ایجاد دبیرخانه مرکزی، جلسات فصلی شمالغرب کشور، برگزاری کلاسهای مربیگری ارتقاء، کارگاههای آموزشی، استفاده از تجربیات مربیان و مدرسین و جشنوارههای منطقه ای در رشتههای مختلف تاکید شد.
همچنین در این نشست تفاهم نامه همکاری در بین 3 استان آذربایجانشرقی ، آذربایجانغربی و اردبیل امضاء و مبادله شد.