مدرسه میثاق
نمایشگاه فناوری 96
مراکز تولید و عرضه مواد غذایی فاقد پروانه کسب در تبریز پلمب می‌‌شوند/ آماری تامل برانگیز از مراکز فاقد پروانه کسب + جزئیات
  • 1396/07/10 11:20
  • 91889
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری آذربایجان‌‌شرقی؛

مراکز تولید و عرضه مواد غذایی فاقد پروانه کسب در تبریز پلمب می‌‌شوند/ آماری تامل برانگیز از مراکز فاقد پروانه کسب + جزئیات

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری آذربایجان شرقی در جلسه کمیته تخصصی پیشگیری از جرایم علیه بهداشت عمومی (امنیت غذایی) بر اجرای ماده 27 قانون نظام صنفی کشور توسط اتحادیه ها تأکید کرد.

به گزارش آناج، رضا مسعودی فر با اعلام اینکه بیش از نیمی از اماکن و مراکز تهیه و توزیع موادغذایی در تبریز فاقد پروانه کسب‌‌‌اند، در راستای صیانت از حقوق عمومی و پیشگیری از جرایم علیه امنیت غذایی بر اجرای ماده 27 قانون نظام صنفی کشور توسط اتحادیه های صنوف تأکید کرد.

وی گفت: جای بسی تأسف است که برای نمونه بیش از 65 درصد اغذیه فروشی ها در شهری مثل تبریز بدون پروانه کسب مشغول عرضه موادغذایی باشند؛ این تخلفات، علاوه بر تخلف صنفی، تهدیدی برای بهداشت عمومی و امنیت غذایی شهروندان است.

بنابر گزارش گروه بهداشت محیط استان، 65 درصد اغذیه فروشی (ساندویچ، پیتزا، مرغ سوخاری)، 40 درصد مراکز عرضه گوشت (قصابی)، 36 درصد تالارهای پذیرایی، 73 درصد جگرکی‌‌‌ها، 56 درصد چایخانه‌‌ها، 51 درصد قهوه خانه ها، 61 درصد چلوکبابی ها، 66 درصد کبابی ها، 48 درصد خواربار فروشی ها، 44 درصد دیزی سراها، 63 درصد رستوران ها، 65 درصد رستوران های سنتی، 51 درصد سوپرمارکت ها، 64 درصد طباخی ها (کله پاچه، سیراب، شیردان)، 60 درصد عطاری ها، 46 درصد عمده فروشان مواد غذایی، 50 درصد فروشگاه های بزرگ مواد غذایی، 36 درصد فروشگاه های زنجیره ای مواد غذایی، 51 درصد کارگاه های بستنی سازی، تولید حلوا، گز و سوهان، قند و نبات، 61 درصد کارگاه های تولید شیرینی و شیرینی سنتی و 50 درصد مراکز عرضه آجیل و خشکبار در تبریز فاقد پروانه کسب می باشند.

در این جلسه پس از بحث و بررسی مقرر شد مرکز بهداشت استان لیست تفصیلی اماکن فاقد پروانه را ارائه دهد تا از طریق سازمان صنعت، معدن و تجارت و اتاق اصناف ظرف مدت یکماه نسبت به تعیین تکلیف و  اخذ پروانه و یا تعطیلی آنها اقدام شود؛ نیز مرکز بهداشت استان لیست مشاغل عرضه کننده غذای خانگی که وضعیت نامطلوب دارند به همراه آدرس و مشخصات دقیق آنها ارائه دهد تا از طریق دادسرا مجوزهای لازم برای بازرسی و نمونه برداری اخذ شود.

همچنین مقرر شد سازمانهای متولی بهداشت عمومی مواردی را که مورد بازرسی قرار می دهند چنانچه تقلب و یا نامطلوب بودن مواد غذایی صورت گرفته باشد از حیث تخلفات صنفی از طریق تعزیرات حکومتی اقدام و از حیث تهدید علیه بهداشت عمومی (امنیت غذایی) باستناد تبصره 1 ماده 688 قانون مجازات اسلامی (تعزیرات) از طریق دادسرا اقدام کنند.

ماده 27 قانون نظام صنفی کشور: محل دایر شده به ‌وسیله هر شخص حقیقی یا حقوقی که پروانه کسب برای آن صادر نشده است با درخواست اتحادیه و تأیید اتاق اصناف شهرستان توسط نیروی انتظامی پلمب می‌شود.

ماده 688 قانون مجازات اسلامی (تعزیرات): هر اقدامی‌ که‌ تهدید علیه‌ بهداشت‌ عمومی‌ شناخته‌ شود از قبیل‌ آلوده‌ کردن‌ آب‌ آشامیدنی‌ یا توزیع ‌آب‌ آشامیدنی‌ آلوده‌ ، دفع‌ غیر بهداشتی‌ فضولات‌ انسانی‌ و دامی‌ و مواد زاید، ریختن‌ مواد مسموم ‌کننده‌ در رودخانه‌ ها و زباله‌ در خیابانها ، کشتار غیر مجاز دام‌، استفاده‌ غیر مجاز فاضلاب‌ خام‌ یا پس ‌آب‌ تصفیه‌ خانه‌ های‌ فاضلاب‌ برای‌ مصارف‌ کشاورزی‌ ممنوع‌ می‌ باشد و مرتکبین‌ چنانچه‌ طبق‌ قوانین‌ خاص‌ مشمول‌ مجازات‌ شدیدتری‌ نباشند به‌ حبس‌ تا یک‌ سال‌ محکوم‌ خواهند شد.

تبصره 1 - تشخیص اینکه اقدام مزبور تهدید علیه بهداشت عمومی و آلودگی محیط زیست شناخته می‌شود و نیز غیر مجاز بودن کشتار دام و دفع ‌فضولات دامی و همچنین اعلام جرم مذکور حسب مورد بر عهده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان ‌دامپزشکی خواهد بود.

کلید واژه ها:
تبلیغ داخلی آناج
مشاهده مطلب
نظر شما
  • 0
  • 0
  • 0
  •  
  • آناج نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی‌کند.
  • لطفآ از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمائید.
  • توصیه می‌شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشرشده، از مثبت و منفی استفاده فرمائید.
  • با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی‌یابند.
  •