اگر سیاستهای اقتصاد مقاومتی توسط مدیران انقلابی و کارامد به درستی اجرا شود، اقتصاد کشور به طور یقین در برابر تکانههای اقتصادی از جمله تحریمهای دشمن ایمن خواهد شد.
گروه اقتصادی آناج/طاهر خیری: اقتصاد مقاومتی شعار نیست و نباید با آن شعاری برخورد کرد. متاسفانه برخی از مدیران دولتی از اقتصاد مقاومتی فقط نصب بنر آن را در محل سازمان وظیفه خود میدانند و مردم نیز عمل به سیاستهای اقتصاد مقاومتی را صرفا وظیفه دولت تصور میکنند. در حالیکه خطاب آن هم دولت است و هم مردم.
واقعیت این است که اگر به اقتصاد مقاومتی باور و اعتقاد وجود نداشته باشد، آنچنان که برخی از دولتمردان و مردم چنین هستند اتفاق خاصی رخ نخواهد داد و در به همین پاشنه خواهد چرخید. بیش از سه سال است که سیاستهای اقتصاد مقاومتی توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شده اما همچنان مشکلات اساسی کشور مانند بیکاری، رکود، قاچاق و فساد حل نشده است.
اقتصاد مقاومتی نقشه راه توسعه اقتصادی و داروی درمان اقتصاد بیمار کشور است. به باور کارشناسان، اقتصاد مقاومتی یعنی تشخیص حوزههای فشار و تلاش در کنترل و بیاثر کردن این شرایط مثل تحریمها. به بیان دیگر اقتصاد مقاومتی کاهش وابستگی و تاکید روی مزیتهای تولید داخل و خود اتکایی است. اقتصاد مقاومتی اقتصاد بسته و منفعل نیست بلکه در آن موانع پیشرفت دفع میشود.
سالهاست که حدود 20 میلیارد دلار کالا به داخل کشور قاچاق میشود و مسئولان فقط شعار مبارزه با آن را سر میدهند در حالیکه این پدیده شوم اقتصاد کشور را فلج و سال به سال در واحدهای تولیدی را یکی پس از دیگری تخته کرده و باعث بیکاری هزاران نفر شده است.
مدتهاست که مسئولان وعده حل مشکل بیکاری را میدهند در حالیکه هم اکنون بیش از 4 میلیون بیکار که اغلب فارغ التحصیل دانشگاهی هستند در کشور وجود دارد و به 12 درصد رسیده است. دولت ادعا میکند در سال گذشته برای 700 هزار نفر شغل ایجاد کرده است در حالیکه هر سال افزون بر 500 هزار نفر هم به لشگر بیکاران افزوده میشود و این سیکل معیوب ادامه مییابد و معضل بیکاری ریشه کن نمیشود.
به نظر میرسد راه برون رفت از این مشکلات عمل به سیاستهای اقتصاد مقاومتی با اتکا به مدیران انقلابی و دلسوز است که با حرکتی جهادگونه وارد میدان عمل شوند و به اوضاع آشفته اقتصاد ایران و از همه مهمتر معیشت مردم را که دغدغه مقام معظم رهبری است سروسامان بدهند.
اگر تولید نباشد از اشتغال هم خبری نیست. اشتغال بدون تولید ممکن نیست و تولید نیز بدون حمایت همه جانبه نمیتواند سرپا بماند. چندسالی است که سایه سنگین رکود بر اقتصاد کشور سایه انداخته و چرخهای تولید آنرا کند کرده است. علیرغم تلاش دولت برای حل این مشکل و اعطای تسهیلات به واحدهای تولیدی رکود اقتصادی همچنان در کشور پابرجاست.
اقتصاد مقاومتی یک اقتصاد درون زا با اتکا به توانمندی های داخلی است که در آن باور به اینکه ما میتوانیم به منصه ظهور میرسد. اگر سیاستهای اقتصاد مقاومتی توسط مدیران انقلابی و کارامد به درستی اجرا شود اقتصاد کشور به طور یقین در برابر تکانههای اقتصادی از جمله تحریمهای دشمن ایمن و واکسینه خواهد شد و آسیب نخواهد دید.