حجت الاسلام برگی گفت: اگر قرار بر اجتماع است، می توانیم به نوعی بومیسازی کنیم. مثلا شرایط و مکانی مهیا شود که شاخسیهای تبریز همزمان در آنجا حضور پیدا کنند.
حجت الاسلام برگی رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی در گفتوگو با آناج ضمن اشاره به سنتهای عزاداری در تبریز بیان داشت: چند سالی است که در تبریز سعی میشود تجمع عظیمی در یک روز مشخص برگزار شود ولی به اذعان صاحبنظران این تجمعات با استقبال مردم و هیئات حسینی روبهرو نشده است.
وی ادامه داد: ایام محرم را چند سالی در زنجان بودهام و از نزدیک مشاهده کردم که تجمع حسینیه اعظم از سالهای گذشته باشکوهتر برگزار میشود و به نوعی جزو سنتهای عزاداری این شهر به شمار میآید.
رئیس شورای تبلیغات اسلامی آذربایجانشرقی بیان کرد: در طول سالهای مختلف در همان زنجان تلاش شد که تجمع مشابهی را برگزار کنند اما نشد. این موضوع نشان میدهد که برگزاری چنین مراسم باشکوهی کار چندان سادهای نیست چه رسد به آنکه بخواهند مانند آن را در شهرهای دیگر به مرحله اجرا بگذارند.
حجتالاسلام برگی اظهار داشت: در تبریز مراسم عزاداری سنتی بازار برگزار میشود که در کل کشور بی همتاست. شیوهای از عزاداری که شهرهای دیگر کشور هم نمیتوانند مشابه آن را برگزار کنند. حال سوال این است چرا روی این مسئله تمرکز نمیکنیم؟
وی افزود: از بدو تاسیس بازار قدیمی تبریز، عزاداری و منابر عزای تیمچه ها و کلاهدوزان همیشه برقرار بوده و یا مراسم مظفریه که همچنان پابرجاست. چرا روی احیا و تقویت این مراسمات سنتی متمرکز نمیشویم؟ قرار نیست مراسمات بزرگی که در سایر اقصی نقاط کشور برگزار میشود را در تبریز پیادهسازی کنیم.
برگی با بیان اینکه مخالفتی با برگزاری اجتماع همگانی ندارد گفت: اگر قرار بر اجتماع است، میتوانیم به نوعی بومیسازی کنیم. مثلا شرایط و مکانی مهیا شود که شاخسیهای تبریز همزمان در آنجا حضور پیدا کنند و یا به روشهای دیگر، عزاداری سنتی را تقویت کنیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: آماده هستیم با مجموعه های مختلف همکاریهای لازم را داشته باشیم و تمام تلاشمان را برای باشکوه برگزار شدن عزای اباعبدالله به کار گیریم.
انتهای پیام/