شنیده ها حکایت از آن دارد که ۶۰ تن داروی تاریخ مصرف گذشته بیماران ام اس و کلیوی و همچنین میزانی از مواد خطرناک پزشکی جهت امحاء از استان آذربایجان شرقی به استان گیلان منتقل خواهد شد!
به گزارش آناج، «آمپول، سرنگ و خون»، اینها از جمله زبالهها و پسماندهای تولید شده در بیمارستانها و مراکز بهداشتی هستند.زبالههایی که اگر به درستی امحاء، دفع و دفن نشوند، هر یک همچون تیری خواهند بود که سلامتی انسانها را نشانه میروند.
عفونتهای منتقل شده توسط پسماندهای پزشکی که به درستی بی خطرسازی نشده اند، مسألهای است که نگرانیهای زیادی را در سراسر جهان به وجود آورده و اینکه سالانه چند میلیون نفر در جهان، جان خود را به دلیل مدیریت ناصحیح پسماندهای بیمارستانی از دست میدهند، خبری است که نگرانیها را بیشتر میکند.
شاید سالها پیش کمتر کسی به مسائل زیست محیطی همچون عاقبت پسماندهای پزشکی اهمیت میداد اما امروزه مردم خواستار روشنتر شدن وضعیت این نوع پسماندها هستند به خصوص با منتشر شدن اخباری مبنی بر عدم مدیریت درست این پسماندها و دفع آنها همراه با زبالههای عادی، نگرانیهای مردم در این زمینه بیشتر شده است.
شنیده ها حکایت از آن دارد که ۶۰ تن داروی تاریخ مصرف گذشته بیماران ام اس و کلیوی و همچنین میزانی از مواد خطرناک پزشکی جهت امحاء از استان آذربایجان شرقی به استان گیلان منتقل خواهد شد!
نبود متولی برای تحویل گرفتن پسماندهای شیمیایی از بیمارستانها برای دفع و دفن مناسب از دیگر چالشهایی است که بیمارستانها با آن روبرو هستند و مثل اینکه چند سالی میشود که بیمارستانها، مجبور به نگهداری از این نوع پسماندها در ظروف غیرقابل نفوذ شده اند و شخص یا نهاد مسئولی برای تحویل این نوع پسماندهای خطرناک وجود ندارد.
هزینه جابجایی وامحای زباله ها به استانهای دیگر شاید رقم بالایی باشد از طرفی افکار عمومی یک جامعه چگونه حاضر خواهد شد شهرشان به زباله دان شهرهای دیگر تبدیل شود.
تنها یک مرکز آن هم در قزوین در زمینه دفع پسماند شیمیایی کار میکرد که یک یا دو سالی میشود که آن شرکت هم دیگر فعالیت نمیکند. میگویند پسماندهای شیمیایی را در محفظههای مطمئن نگهداری کنید اما مشخص نیست که متولی تحویل این محفظهها در استان ها چه کسی است.
انتهای پیام/