11:03
1401-01-05
کد خبر: 30819
گفتوگوی نوروزی آناج با عضو شورای شهر تبریز:
احد صادقی عضو شورای شهر تبریز در گفتوگوی نوروزی با آناج از حواشی و تنشهای شورا و شهرداری گفت.
گروه اجتماعی آناج: شورای شهر و شهرداری تبریز در چندماه اخیر سوڗه اصلی رسانهها و محل بحث مردم بودند و حواشی و تنشهای شورا و شهرداری باعث انتقادات بسیاری شد. به همین بهانه پای صحبتهای عضو جوان شورای شهر تبریز نشستیم تا از حواشی و مسائل شورا و شهرداری گفتوگو کنیم. مشروح این گفتوگو را در زیر میخوانید.
آناج: لطفا مختصری خودتان را معرفی کنید.
صادقی: بنده احد صادقی مقبره هستم و پسوند مقبره هم به دلیل این است که پدربزرگم در کنار مسجد مقبره کفاشی داشت. متولد سال ۱۳۶۵ در محله دوهچی تبریز هستم.
لیسانس حسابداری از دانشگاه آزاد دارم و درحال حاضر در حال دفاع در رشته تاریخ تمدن اسلامی در مقطع کارشناسی ارشد از دانشگاه قم هستم و از سال ۸۹ هم در شهرداری بهصورت قراردادی کار میکنم.
فعالیتهای اجتماعی را هم از زمان دانشگاه با بسیج دانشجویی دانشگاه پیامنور و برخی مساجد و پایگاهها شروع کردم و لطف خدا شامل حالمان شد که عضو شورای ششم شهر تبریز با رأی مردم شدیم.
من از بعضی شخصیتها تاثیر گرفتم که یکی از این افراد قبل از حضور در شورا از من پرسید آیا جاییکه در آن شرکت میکنی یعنی شورا میدانی کجاست؟ آیا میدانی چقدر در آنجا تاثیرگذار خواهی بود؟ و در آن زمان احساس من این بود که با شورا هم به واسطه فعالیتهای دانشجویی و رصد مسائل اجتماعی و شهری و هم به واسطه شناختی که در ده سال گذشته از بدنه شهرداری داشتم، آشنا هستم و ابزارها و وظایف شورا را میدانم.
آناج: نگاهتان قبلاز حضور در شورا و بعد از آن به مسائل تغییر کردهاست؟
صادقی: تصور من تغییر نکرده است، درست است که برخی نگاهها تغییر کرده اما اگر دوباره همین مسیر را طی کنم همین راه را خواهم آمد چونکه معتقدم در شورای شهر سیاست گذاری و نظارت با ابزار شورا اتفاق میافتد. در بحث سیاست گذاری موضوع برنامه ریزی مطرح است که بودجه برنامه یک ساله شهرداری است که شورا آن را تایید میکند که برنامه و سرعت چگونه باشد و از طرفی هم در حوزه نظارتی با ابزارهای نظارتی مثل حسابرسی و تفریغ بودجه نظارتی کلان دارد. ابزارهای دیگر هم تذکر و سوال و استیضاح است که نمیخواهم وارد جزئیات شوم، مثلا در برنامه ریزی و اقتصاد حوزه شهری باید کارشناسان جزئیات را بررسی کنند که به سمت درآمد پایدار برویم اما با چه راه و روشی این اتفاق رخ میدهد و در چهارسال چقدر میتوانیم این موضوع را جلو ببریم آن را باید تعیین کنیم. برای درآمد پایدار نیاز به سرمایه گذاری مستقیم شهرداری است که برای این کار هم نیاز به صندوق واگذاری است؛ یعنی قسمتی از درآمدمان را برای سرمایهگذاری ذخیره کنیم؛ ما در اقتصاد خرد در تقسیم بندی هزینهها موضوع ذخیره برای سرمایه گذاری را داریم که درآمدی ماورای درآمد اشتغال داشته باشیم.
آناج: احتمال میدادید که در انتخابات شورا رای بیاورید؟ با توجه به اینکه دور اول حضور شما بود و رقبای زیادی هم داشتید.
صادقی: بعضا برخی حرفها شعاری میشود اما باید این حرفها را زندگی کنیم، من برای پیروز شدن نیامده بودم بلکه برای ادای تکلیف آمده بودم و در این ادای تکلیف چه موفقیت و چه عدم موفقیت برای ما موفقیت بود چون در صورت عدم موفقیت گفتمانمان را ترویج و در تریبون انتخابات جریان سازی و مطالباتمان را انجام داده بودیم و این همان موفقیت بود. موفقیت کلان هم حضور خودمان در شورا و پیش بردن ایدهها توسط خودمان بود. بنایی به پیروز شدن نگذاشته بودم اما تکلیف را حضور میدانستم و نیم نگاهی هم به موفقیت داشتم چون ابزار این کار را فراهم کرده بودم؛ شبکهسازی مردمی و ساماندهی چند مسجد مهم را از صفر تا صد انجام داده بودم. از طرفی هم از همان ابتدا با هیئت رشد کرده بودم و با مردم ارتباط زیادی داشتم و دور از ذهن نبود که در کنار این مردم و رعایت تاکتیکهای انتخاباتی به موفقیت دست پیدا کنم.
آناج: چقدر ائتلافها را در بحث انتخابات و انتخاب خودتان موفق میدانید؟
صادقی: من ائتلافها را شدیدا موثر میدانم چون ائتلافها هم گروههای نخبگانی مردم بوده و در بدنه مردم تاثیر میگذارد. من در ذهنم خودم معیارهای حداقل و حداکثری داشتم که با این معیارها در ائتلافها حضور داشتم، بعضا به من انتقاداتی میشد که در لیستی حضور داری که آدمهایش مکروه یا مباح هستند اما در نگاه ما حرام نبودند و سعی کردم از حداقل معیارهایم عدول نکنم. برخی دوستان به من میگفتند که چرا در فلان لیست هستی؟ این در دید من بود که در انتخابات اصلا بحث لیست بود و ائتلافی که به معنای هم عهدی باشد، نبود به همین دلیل در هرلیستی که با حداقل معیارهای من همخوانی داشت، حضور یافتم.
آناج: شما از مخالفین استیضاح شهردار تبریز بودید، از دلایلتان برای مخالفت بگویید.
صادقی: قبل از استیضاح هم من چندین بار در لایوهای دانشجویی گفتم که من بحثی بر سر شخص ندارم و به قول شهید یاغچیان اسلام را با معیارها بسنجید نه با اشخاص. من در بحث استیضاح با شخص آقای رنجبر کاری نداشتم زیرا هرانسانی خوب و بد دارد اما کلیت اینکه چرا مخالف بودم به دلیل صدایی از مردم بود که میگفتند هنوز زود است و ما قصاص قبل از جنایت کردیم و اجازه ندادیم، کارشان را انجام دهند.
آناج: قبل از انتخاب آقای رنجبر نظر شما برای شهرداری آقای رنجبر بود؟
صادقی: در بحث انتخاب شهردار با یک استراتژی پیش رفتیم که یک نفر اول داشته باشیم که اکثر معیارها برای شهرداری را داشته باشد و نفر دوم هم کسی باشد که اجماع رویش وجود دارد اما شاید این معیارها را نسبت به نفر اول کمتر داشته باشد و نفر اول و دوم را هم انتخاب کردیم که نفر اول هم فقط آقای رنجبر نبود و چند نفر دیگر هم به عنوان نفر اول مدنظر بودند. در رایگیریهای مختلف هم دو نفر را جلو آوردیم چون در سیاست اینکه با یک نفر پیش بروی نه منطقی و نه عقلانی است و باید برای اتفاقات مختلف برنامههای مختلف داشت. ما به روزهای آخر رسیدیم که به دو نفر رای بدهیم و به آقایان منجم و رنجبر رای دادیم و در جلسه شش نفرهای نشستیم که من و آقای دهقاننژاد عنوان کردیم که ما به آقای منجم رای میدهیم و آقایان رشیدی،اسوتچی، احمدی و خانم غفوری هم عنوان کردند که به آقای رنجبر رای میدهند؛ بنا بر این شد که اگر آنها به تیم چهار نفره کسی را اضافه کردند ما هم به آقای رنجبر رای دهیم و ۷ نفر تکمیل شود و از این طرف هم اگر ما توانستیم برای آقای منجم رای جمع کنیم و یک رای کم داشتیم آقای رشیدی به آقای منجم رای دهند چون آقای اسوتچی و احمدی و خانم غفوری حاضر نبودند به آقای منجم رای دهند و فقط آقای رشیدی این موضوع را قبول کردند اما در همان جلسه هم قرار شد که ما برای آقای رنجبر تلاش کنیم. آن چهار نفر هم توانستند آقای بجانی را راضی به انتخاب رنجبر کنند، روز انتخاب به آقای دهقان نژاد من موضوع را گفتم و ایشان هم عنوان کردند چون من منجم را مطرح کردم باید روی حرفم بایستم اما من تصمیمم را به آقای دهقاننژاد گفتم و موضوعی نبود که از یک هفته قبل تصمیمم عوض شود.
اینکه برخی میگویند از اول گزینه ما آقای رنجبر بود درست نیست و ما روی هردونفر که گزینه انقلابی بودند، نظر داشتیم.
آناج: دلایل استیضاح شما را و به نظرتان مردم رو قانع کرد؟
صادقی: خود استیضاح که از نظر شکلی جای ابهام داشت زیرا طبق فرآیند قانونی هر عضوی از شورا که نسبت به عملکرد شهردار ایرادی دارد، تذکر دهد. شهردار اگر این تذکر را برطرف کند موضوع تمام میشود اما اگر نتواند این کار را انجام دهد عضو شورا باید سوال کتبی از همان تذکر تهیه کند و شهردار هم به این مساله طی ده روز پاسخ دهد، باز هم اگر عضو شورا قانع نشد طرح استیضاح را با جمع آوری رای اعلام وصول کند. بحث این بود که مواردی که منجر به استیضاح شهردار بود دو مساله انتصابات گسترده و دیگری حوزه گردشگری بود که ابتدا باید تذکر و بعدا طرح سوال انجام میشد که بعضا تذکری وجود نداشت و متاسفانه فرمانداری هم به این مساله توجهی نکرد. ما هم برای دامن نزدن به حواشی پیگیر مساله نشدیم چون اعضا تصمیمشان را برای رفتن آقای رنجبر گرفته بودند. متاسفانه دلایل استیضاح نه ما و نه مردم را قانع نکرد، به طور مثال در حوزه گردشگری و سرمایهگذاری اصلا شهرداری خارج از بودجه که امکان کاری را نداشت.
آناج: به نظر میرسید که خود آقای رنجبر هم علاقهای به ماندن نداشت؟
صادقی: به نظر من اینطور نیست چون آقای رنجبر انگیزه و انرژی کافی برای کار کردن داشت ولی شما از روز اول انتخاب آقای رنجبر و سنگ اندازیها را ببینید که این مریض و فلان است اگر خود شما باشید که چهار ماه شما را اذیت کنند و نگذارند کار کنید، چه رفتاری دارید؟ در مصداق بارز آزارها تعرفه عوارض محلی بود که برخی اعضای شورا به این نگاه نمیکردند که این برای شهر است نه کسی که میخواهد شهردار باشد و ایرادات بنی اسرائیلی میگرفتند تا درآمد شهر افزایش پیدا نکند.
آناج: آقای رنجبر در لایو و جلسات عنوان میکرد که من جلوی سهم خواهی برخی اعضا برای برخی پستها را گرفتم اما روز قبل از استیضاح تغییراتی را انجام میدهد که نشان از نرمش دارد، این دوگانگی را چطور تعریف میکنید؟
صادقی: شما این انتصابات را ببینید که براساس خواسته و رضایت اعضاست یا خیر که بعد قضاوت کنیم آیا نرمشی صورت گرفته یا نه. این انتصابات نه بر اساس نرمش بلکه بر اساس منافع شهر شاید باشد،و باید این مساله را خود آقای رنجبر بپرسیم. البته شاید برخی انتصابات هم چنین تداعی را داشت و خود ما هم منتقد آقای رنجبر بودیم اما استیضاح را به صلاح شهر نمیدیدیم. به طور مثال در حوزه خدمات شهری نقد وجود داشت که خود شورا چه کاری برای باز کردن دست مدیر برای اجرا انجام داده است؟به طور مثال بحث نمک پاشی دستی را درست نمیدانستیم اما شورا کجا مصوب کرد که این پول را صرف خرید ده ماشین نمک پاش کنند؟
آناج: به نظر شما مخالفان آقای رنجبر سهم میخواستند؟
صادقی: نه اصلا. شاید یکی دو نفر اصرار به بعضی کارها داشتند اما مابقی افراد اینگونه نبودند.
آناج: شهردار جدید را چگونه ارزیابی میکنید؟ تعامل با شورا و گروه چهار نفره شما چگونه خواهد بود؟
صادقی: من با محور گفتمانی خودم سعی کردهام با صداقت و همدلی حرکت کنم، من محصور در چهار نفر نیستم و با تمام ۱۲ عضو شورا ارتباط کاری دارم اما برای آینده شهر نیاز به صداقت و همدلی است و اگر این دو فاکتور باشد، شهر پیش میرود. برای شهر شهردار هرکسی که باشد کمک خواهیم کرد، شهردار تا زمانیکه سالم و صادق و همدل باشد با او همکاری تمام انجام خواهیم داد.
آناج: دور بعد در انتخابات شرکت میکنید؟و فکر میکنید چه تعداد از اعضای فعلی در دور بعد رای میآورند؟
صادقی: سوال اول را امروز نمیتوان پاسخ داد و شاید سالهای بعد با نگاه اساسی بتوان با کارهایی که برای شهر انجام شده به آن پاسخ داد و خیلی برای چنین پاسخی زود است. البته درست است که در این شش ماه اول خیلی به تلاطم افتادیم اما امیدوارم شورای ششم بتواند خواستههای مردم را برآورده کند و اگر اینگونه باشد تعداد بیشتری شانس انتخاب مجدد دارند.
آناج: بعضا بحث فشار به شورا و دخالت در انتخابات شهرداری وجود دارد آیا چنین پشت پردهای وجود دارد؟
صادقی: طبیعی است که بخاطر بی تفاوت نبودن نخبگان بخواهند تاثیری بر شورا بگذارند حالا چه گروههای سیاسی و چه گروههای مردمی. البته برخی هم بخاطر منافع سیاسی خودشان این کار را انجام میدادند و خوشبختانه هم موفق نبودند.
آناج: خود شما عنوان کردید که اگر ائتلافها و گروههای مردمی نبودند، شاید شما رای نمیآوردید. قطعا این گروهها هم درخواستی دارند خود شما چقدر به این درخواستها عمل کردید؟
صادقی: مسائلی که مردم از آن نفع ببرند را قطعا پیگیری میکنم اما اینکه ائتلافی عنوان کند که ما فلان کار را انجام دادیم و باید منفعت ائتلافی ما را تامین کنی من اصلا به چنین چیزهایی گوش نمیدهم و جمله معروفی هم از ما نقل شده که ما را حمایت کنید اما ما را هدایت نکنید.
آناج: موضوعی پیش آمد که شما گفتید که من از کسی یا چیزی نمیترسم،موضوع چه بود؟
صادقی: متاسفانه یکی از عزیزان در لایوی عنوان کرد که صادقی را برای رای دادن ترسانده بودند به همین دلیل عکس العمل نشان دادیم. بعضیها هرهفته حاشیه دارند و متاسفانه بعد از شش ماه ما هم یک حاشیه داشتیم. من نه بخاطر سلیقه، نه تطمیع و نه تهدید کسی تا به امروز تصمیمی نگرفتم.
آناج: چه قدر برای انتخابات خرج کردید؟
صادقی: ۵۰ میلیون وام برداشته بودم و مقداری هم والده و برخی آشنایان قرض دادند که حدود ۸۰ میلیون برای انتخابات خرج کردم.
آناج: میزان تعامل اعضای شورا با نمایندگان مجلس چه قدر است و از این ظرفیت برای جذب بودجه ملی چه برنامهای دارید؟
صادقی: این موضوع بسیار برای جذب اعتبار مهم است که تا به امروز دو جلسه با نمایندگان برای مساله باسمنج، حاشیه نشینی و مترو و… داشتیم و بعد آز آن به صورت پارتیزانی هرکس با نماینده برای یک مساله وارد بحث شده است، این تعامل وجود دارد اما ساختاری ندارد و بیشتر عملیاتی است تا هدفمند. متاسفانه درد اینجاست که حاشیهها اجازه نمیدهد به اصل مطالب برسیم.
آناج: چرا تبریز مثل دیگر شهرها نمیتواند چنین ارتباطاتی را برای جذب بودجه ایجاد کند؟
صادقی: کم کار بودن نمایندگان شورا و مجلس و مدیران استان ما است. البته این مساله یک ریشه دیگری دارد که مدیران و حتی مردم استان ما دیرتر با دیگران ارتباط برقرار میکنند و این هم بر تعاملات ما اثر میگذارد. یکی از دلایل انتخاب آقای شریف زاده هم نبودن این خصلت و برعکس تعامل و ارتیاط فوق العاده ایشان بود.
انتهای پیام/
باسمه تعالی
۱۴۰۱/۲/۱۱
درخواست رسیدگی دانشجویان دختر دانشگاه ملی تبریز ساکن در خوابگاه شهدای این دانشگاه
وزیر محترم علوم، تحقیقات و فن آوری کشور
سلام علیکم
با احترام/ بد آرزوی قبولی طاعات و عبادات به استحضار می رسانیم اینحانبان دانشجویان دختر ساکن در خوابگاه شهدای دانشگاه ملی تبریز از حضور جناب عالی و سایر مسئولین محترم ذیربط کشور خواهشمندیم دستور فرمایند نسبت به رفع مشکل وضعیت بد آب شرب خوابگاه دخترانه شهدای دانشگاه ملی تبریز رسیدگی عاجلی مبذول فرمایند.
وضعیت آب شرب به حدی نامناسب و بد است که آب گل آلود و پراملاح شیرهای آب خوابگاه قابل استفاده برای صدها دانشجوی دختر ساکن در این خوابگاه نمی باشد. صدالبته صدها دانشجوی دختر ساکن در خوابگاه شهدای دانشگاه ملی تبریز با عنایت به وضعیت معیشتی توان تهیه بطری های آب معدنی را برای استفاده و شرب روزانه ندارند.
لدا ضمن درخواست رسیدگی عاجل، خواهشمندیم دستور فرمایند یک دستگاه مخصوص تصفیه آب در این خوابگاه دختران دانشجو نصب نمایند.
هم چنین یک دستگاه مینی بوس فرسوده ایویکو با بیش از سی سال کارکردش!؟ برای سرویس مابین این خوابگاه و دانشگاه گذاشته اند که به زور سربالایی های داخل دانشگاه را طی می کند و حادثه ساز است و تقاضای تعویض آن را نیز داریم.
از بدل عنایت و رسیدگی عاجلی که مبذول خواهید فرمود کمال قدردانی را داریم.
با سپاس مجدد
دانشجویان دختر ساکن در خوابگاه شهدای دانشگاه ملی تبریز
رونوشت:
حضور رییس جمهور محترم جناب آقای دکتر رییسی بزرگوار جهت استحضار و بذل عنایت ویژه و صدور دستور رسیدگی به این درخواست های دانشجویان دختر ساکن در خوابگاه شهدای دانشگاه ملی تبریز