1:22 بعد از ظهر
1400-10-30
کد خبر: 26663
در گفتوگو با متخصص مدیریت ورزشی بررسی شد؛
زمینهها و ضرورتهای انتقال مالکیت باشگاه تراکتور در گفتوگو با متخصص مدیریت ورزشی بحث و بررسی شد.
ابوالفضل بجانی، استاد دانشگاه و دکترای مدیریت ورزشی در گفتوگو با خبرنگار ورزشی آناج با اشاره به نگرانیها از وضعیت تیم تراکتور اظهار داشت: متاسفانه فوتبال ما اسماً حرفهای است و به جز پولهایی که از بیتالمال و منابع عمومی به بازیکنان پرداخت میشود، هیچ نشانی از حرفهایگری ندارد. تراکتور در کنار تیمهای استقلال، پرسپولیس، سپاهان به عنوان تیمهای پرطرفدار ستون اصلی فوتبال ما را شکل میدهند که در این بین، استقلال، پرسپولیس و سپاهان به منابع دولتی متصل هستند و خصوصیسازی باعث شده است تا تراکتور از این منابع محروم شده و رقابتی ناعادلانه شکل بگیرد.
وی یادآور شد: آقای زنوزی در اوایل مالکیتشان در تراکتور انگیزه زیادی داشتند اما معلوم بود که نمیتوانند از نظر تامین منابع با بخش دولتی رقابت کنند و وضعیت کنونی قابل پیشبینی بود. البته بخشی از مشکلات تراکتور به مدیریت آقای زنوزی برمیگردد که متاسفانه اشتباهات بزرگی داشتند. ایشان در جایی که باید نقش مالک باشگاه را ایفا میکردند به عنوان سخنگو و مسئول روابط عمومی یا مدیرعامل ایفای نقش نمودند و درکل مدیریت نامطمئنی از خود نشان دادند. البته اگر این خطاها هم نبود شرایط حضور مداومشان فراهم نبود منتها خودشان با اشتباهات مدیریتی این امر را کاتالیزه و تسهیل کردند.
این کارشناس مدیریت ورزشی به برخورداری تراکتور از پتانسیل عظیم هواداری اشاره کرد و گفت: از آنجایی که تراکتور تیم پرطرفداری است، این تیم در کنار مسائل ورزشی با مسائل اجتماعی پیوند خورده است. این درحالی است که مالکیت معنوی تیمها با هواداران است و این هواداران هستند که به عنوان صاحب واقعی و اصلی باشگاه شناخته میشوند حتی در صورتی که مالکیت اقتصادی، ادارای یا حقوقی یک باشگاه تحت لوای فرد یا مجموعه دولتی باشد. بدین وصف، زمانی که نتایج مدنظر هواداران کسب نشد و تهدید سقوط پدیدار گشت، این نارضایتی به شکل اعتراض گسترده اعلام شد که به دنبال آن، مسئولان استان وارد کار شدند تا جبران مافات شود و تراکتور همجنس با حریفانش به عرصه رقابت بازگردد.
بجانی ضمن بیان این نکته که امروزه تیمداری بخش دولتی مطلوب فوتبال حرفهای روز دنیا نیست اما شرایط کنونی کشور ایجاب میکند تا تراکتور از نوع رقبایش باشد، اذعان داشت: با توجه به اینکه مجموعه مس از نظر منابع مالی و مدیریت ورزشی توانمند نشان داده است، به همین دلیل معتمد شناخته میشود و محلی مطمئن برای مالکیت تراکتور است لیکن مشکلات اداری در راه واگذاری این تیم وجود داشت که زمانبر بود. معتقدم مسئولان استان کوشش زیادی در راه انتقال مالکیت انجام دادند و نماینده ولی فقیه در استان، استاندار و نمایندگان مجلس برای این مهم پیشقدم شده و خدمت کردند که اگر این موضوع به موقع و تا قبل از پایان فرصت نقلوانتقالات نیمفصل انجام نمیگرفت، زحمات آنها به چشم نمیآمد.
«تراکتور قطعا به تقویت نیاز دارد» وی با ذکر این عبارت تصریح کرد: ضعف در تیم تراکتور کاملا آشکار بوده و این تیم در تمام خطوط در سه خط دفاعی، هافبک و حمله مشکلات زیادی دارد. حداقل بخاطر اینکه هدفگذاری برای تراکتور در ادامه فصل رهایی از منطقه سقوط باشد و بتواند خود را به میانه جدول بکشاند، این تیم باید تقویت شود. البته این امر منوط به گشودن پنجره نقلوانتقالات است که تصمیم روز گذشته و تعیین تکلیف وضعیت تراکتور قدم بزرگی در راه حل مشکلات این تیم بود.
این متخصص مدیریت ورزشی در بخش دیگری از سخنان خود تأکید کرد: تیمهایی نظیر سایپا و پیکان که طرفدار ندارند، فقط یک تیم ورزشی محسوب میشوند اما در مورد تیمهای پرطرفدار حکایت متفاوت است و با حضور هواداران این تیمها به پدیده اجتماعی تبدیل میشوند؛ یعنی مشکلات تیمهای پرطرفدار از نظر روانی بر جامعه تاثیر میگذارد و چنانچه که دیدید متاسفانه یکی از هواداران تراکتور پس از باخت این تیم بر اثر فشار روحی جان خود را از دست داد. در واقع، همانگونه که به تیمهای استقلال و پرسپولیس از منظر ملی نگاه و مشکلاتشان به سرعت حل و فصل میشود، در مورد تراکتور نیز باید چنین دیدگاهی وجود داشته باشد. منظورم این نیست که خدایی ناکرده تبعیض قائل شویم یا خارج از قانون عمل کنیم بلکه ضرورت دارد تا تراکتور به عنوان سرمایه ملی و پدیده اجتماعی مورد توجه قرار گرفته و مشکلاتش حل شود. مطمئناً ادامه مصائب این تیم تاثیر بسیار منفی بر اجتماع خواهد داشت که از الان میتوان پیشگیری کرد.
وی در خاتمه ابراز داشت: متاسفانه آقای زنوزی جایگاه و محبوبیت اولیه خود را از دست دادهاند که خودشان عامل این اتفاق هستند. درحال حاضر کار بجایی رسیده که هواداران و مالک باشگاه مقابل هم قرار گرفتهاند و این برای هوادارانی که با فلسفه «عیبی یوخ» رشد کردهاند، خیلی سخت است. ما قدردان زحمات آقای زنوزی هستیم و میدانیم که در این شرایط اقتصادی زحمات زیادی برای تراکتور کشیدهاند اما انتظار میرود با توجه به اینکه اعلام کردهاند همیشه به عنوان یک هوادار در کنار این تیم خواهند بود، به تعهداتشان عمل کنند. به نظرم مجموعه سیاسی و متولیان ورزش استان نباید به ادامه فعالیت تراکتور با مالکیت آقای زنوزی فکر کنند چراکه این کار به صلاح تیم و خود آقای زنوزی نیست و سازنده نخواهد بود.
انتهای پیام/
بجانی رشتش فوتبال نبود ولش کنید،،مهمتر از هرچیزی دلالها و مشاورای زنوزی زمینش زدن،،شما چه پول داشته باشید چه نداشته باشید مهمترین مسیله انتخاب خوبه حتی تو فوتبال اروما هم بری همینطوره مثلا انتخاب کلوپ در لیورپول که باعث موفقیتای زیاد و هزینه کمتر شد،رو با منچستر مقایسش کنید که بعد فرگوسن کلی انتخاب اشتباه داشت عدم موفقیت هزینه زیاد و حواشی براش در پی داشت تو تراکتورم همینطور بود زنوزی از فوتبال سر درنمیاورد،کسایی که بهش مشاوره میدادن فقط بفکر جیب خودشون بودن مربی و بازیکنای بنحل نیاوردن میبردن حتی فورچون بازیکن بنجلی که نهایت قیماش ۲۰۰ هزارتا بود براش ۱،۵ میلیون دلار ثبت کرده بودن و کنستانت که دیگه اخر فاجعه بود که سر زنوزی کلاه گداشتن یا مربیای پیر و تموم شده و یا مربیایی که هیچ رزومه نداشتن رو نیمکت مینشستن،،همگی نشون داد زنوزی چه پول باشه چه نباشه صلاحیت اداره باشگاه رو نداره
سلام
تحلیل خوبو منطقی بود ولی یه قسمتی فرمودن خدای ناکرده بین استقلال پیروزی و از این طرف تیم تراکتور تبعیض به وجود بیاد! نباید برای امری که به وقوع پسوته از احتمالات بزنیم! نباید در این شکی داشت پیروزی استقلال از بدو تولد تا بحال تحت حمایت همه گونه دولت ها قرار داشته اند و دارند…ولی تراکتور چه؟ ا وقتی اومده لیگ برتر همش به فکر این هستند این تیم و هواداراش چطور سرکوب و به دنبالش دلسرد بشن و اصلا حرفی از تراکتور این تیم بزرگ در جامعه ایران که بخش بزرگی از آنرا ترک ها تشکیل میدهند نباشد….