• 3:24 بعد از ظهر

  • 1399-09-19

  • کد خبر: 1666

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان‌شرقی؛

افزایش ۳۴ درصدی مصرف آب در استان/ لزوم انتقال آب ارس به تبریز در سه سال

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان‌شرقی گفت: مصرف آب در سطح استان به علت شیوع ویروس کرونا و مصرف بی‌رویه مردم حدود ۳۴ درصد افزایش یافت.

به گزارش آناج، علیرضا ایمانلو با بیان اینکه افزایش میزان مصرف موجب بهم خوردن موازنه تامین و مصرف آب شرب در این استان شد، افزود: هر سال به علت رشد جمعیت و افزایش انشعابات پیش بینی افزایش ۳ تا ۴ درصدی مصرف می‌شد و بر اساس آن نیز میزان تولید نیز ۳ تا ۴ درصد افزایش می‌یافت ولی شیوع کرونا موجب بهم خوردن این پیش بینی شد. در بهمن ماه سال گذشته روزانه ۸۵۰ هزار مترمکعب در سطح استان آب شرب مصرف می‌شد که این میزان در اسفند همان سال به روزانه یک میلیون و ۱۰۰ هزار مترمکعب رسید.

وی میزان تولید سالانه آب شرب شهری و روستایی در استان را حدود ۳۳۰ میلیون مترمکعب اعلام کرد و گفت: ۷۵ درصد تامین آب شرب استان از طریق آب منطقه ای و ۲۵ درصد نیز از طریق چاه‌های شرکت آب و فاضلاب تامین می‌شود. میانگین مصرف استاندار کشور برای هر فرد ۱۵۰ لیتر در روز بوده که این میزان در زمان شیوع کرونا در این استان به حدود ۲۱۰ لیتر در روز رسید.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان‌شرقی یادآورشد: هم اکنون بیش از ۳ میلیون نفر از جمعیت شهری و ۸۵۰ هزار نفر جمعیت روستایی استان تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب بوده و این شرکت به ان‌ها خدمات ارایه می‌دهد.

وی با اشاره به اینکه تامین آب برخلاف برق و گاز محدود به یک اقلیم و منطقه می‌شود، گفت: با کاهش بارش و افزایش بی رویه مصرف، این شرکت در تامین و انتقال آب شرب به مشترکان با مشکل مواجه می‌شود. برای جبران بخشی از کمبود تامین آب در تبریز ۳۰ حلقه چاه حفر می‌شود که هم اکنون حفر ۱۵ حلقه چاه انجام شده و تلاش می‌شود تا پایان خرداد نیز بقیه چاه‌ها حفر شود.

ایمانلو با بیان اینکه با حفر این چاه‌ها ۳۰۰ لیتر در ثانیه بر میزان آب تولیدی استان اضافه می‌شود، اظهار داشت: تا سال آینده باید حدود ۹۰۰ لیتر در ثانیه بر تولید آب تبریز اضافه شود تا این شهر در آینده با مشکل کم آبی مواجه نشود. انتقال آب از ارس به تبریز کسری آب این شهر را جبران می‌کند و برای این منظور این طرح باید تا ۳ سال آینده به بهره برداری برسد.

وی با اشاره به اینکه به علت فرسودگی شبکه آب حدود ۱۸.۵ درصد از آب تولیدی استان به هدر می‌رود، ابراز داشت: برای جلوگیری از هدرروی آب باید سالانه ۵۰۰ کیلومتر از شبکه آب بهسازی شود که به علت کمبود اعتبارات و منابع این شرکت، هر سال حدود ۱۵۰ تا ۱۶۰ کیلومتر از شبکه آب استان بهسازی و اصلاح می‌شود و با هوشمندسازی شبکه نیز می‌توان جلوی هدررفت آب را گرفت.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *